Adventure of the Ring akan mula disiarkan pada 13 Disember ini.

 

Siapa yang dapat menidakkan kehebatan naskah bersiri Lord of The Rings nukilan J.R.R Tolkien yang kemudiannya diterjemahkan dalam bentuk filem arahan Peter Jackson?

Novel dan filem tersebut terlalu ikonik, popular serta masih relevan sehingga kini. Korang yang mengikuti perjalanan karakter untuk mencari dan memiliki sebentuk cincin berkuasa dari The Shire ke Modor pasti tidak jemu mengulang tonton.

Kini, sebentuk cincin lagi ‘muncul’ sebagai elemen utama penceritaan. Kedengaran seperti Lord Of The Rings, tetapi ia sebenarnya adalah sebuah drama bergenre romantic comedy oleh WarnerMedia.

[Trailer] Drama Terbaru HBO Ini Ibarat Lord Of The Rings Versi Zaman Moden

IKLAN

Drama berjudul Adventure of the Ring ini merupakan sebuah drama episod berbahasa Mandarin yang diadaptasi daripada novel romantik tulisan Lai I-Wei ‘Ring of the Day’.

Ia menceritakan mengenai beberapa pasangan yang menjumpai sebentuk cincin pertunangan dan bermula apabila Yi Zhi (Chris Wang) cuba merancang untuk merisik teman wanitanya. Namun, dia cuai dan kehilangan cincin pertunangan tersebut semasa di atas gerabak tren.

IKLAN

Sepanjang percubaan mereka untuk mencari cincin tersebut, Yi Zhi dan Lisa (Allison Lin) kembali melihat apakah makna cinta dan masa depan untuk mereka setelah cincin itu beralih tangan ke beberapa pasangan lain.

Cer tonton teaser untuk drama Adventure of the Ring ini di bawah.

IKLAN

Berdasarkan teaser ini, cincin tersebut memang mempunyai kuasa mirip cincin di dalam filem Lord of the Ring. Cumanya, ia mampu untuk merapatkan atau memecahkan hubungan cinta di antara pasangan.

Macam menarik kan?

Nantikan Adventure of Tthe Ring yang akan ditayangkan bermula 13 Disember ini pada jam 9 malam di HBO Go dan HBO (saluran Astro 411 HD). 8 buah episod ini akan ditayangkan pada setiap hari Ahad.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI