Tip Nak Lulus Ujian Memandu JPJ

7376

Antara pengalaman hidup yang tak boleh dilupakan adalah ketika mengambil ujian memandu bersama JPJ. Biasa sangat kita dengar tentang kisah tuan/puan JPJ yang bengis dan menakutkan, sampai boleh effect konsentrasi nak memandu.

Pernah tak korang alami situasi macam ni?

Ada yang sampai tak tidur malam sebab bukan main takut nak ambil ujian memandu pada keesokan harinya.

Chill guys. Belum ada sejarah pegawai JPJ yang makan orang la. Hiks!

Kalau rasa tak yakin nak test JPJ tu, ini tip mudah nak lulus ujian memandu yang telah dikongsi oleh seorang brother di laman twitternya.

Semoga bermanfaat.

IKLAN

Ada yang rileks & peramah

Ada pula yang sporting, cool dan kaki maki sikit

Macam-macam ada..

Paling penting, jangan lupa signal

Erkkk, yang ni seram

Kami budak baru belajar

 

Rasanya mesti korang dah dapat gambaran serba sedikit tentang perkara-perkara biasa yang dilalui ketika menjalani ujian memandu bersama pegawai JPJ. Tak ada apa la yang nak ditakutkan. Mereka pun manusia biasa kan? As long as you guys are prepared dan lakukan dengan betul, takkan mereka nak marah pula kan?

So, untuk korang yang nak ambil lesen memandu tu, Remaja ucapkan semoga berjaya dan jangan lupa baca bismillah. Hiks!

Sumber: @imraaannnnn