Foto Kredit : Pexels

Tidak salah lagi, selebriti dari Korea Selatan adalah di antara punca utama mengapa dunia kecantikan semakin menggemari produk mask atau topeng wajah ini .

Merekalah yang memulakan trend ini sehinggakan ramai yang tertanya-tanya rahsia di sebalik kulit wajah mereka yang clear, sihat dan lembap.

Tapi korang jangan tak tahu, bukan si gadis-gadis je yang buat amalan ini, kaum lelaki pun ada juga yang memakai mask demi menjaga kulit wajah mereka.

Tak kisah la lelaki ke perempuan, kulit wajah memang kena jaga dengan baik. Kalau tidak nanti berminyak, kering atau pun berjerawat. Kalau kulit muka dah rosak korang juga yang susah kan?

Oleh itu, luangkan masa sejenak dari korang dengan melakukan spa menggunakan beberapa sheet mask terbaik dari Korea yang korang boleh dapatkan di pasaran Malaysia antaranya ‘Moment for Skin Masks’ terbaru dari innisfree, yang direka untuk menenangkan kulit sambil merawat masalah kulit yang berbeza.

IKLAN

1. Innisfree ‘Moment for Skin Masks’


Koleksi terbaru dari Innisfree ini mempunyai jenis mask yang masing-masing disertakan dengan Jeju Three Herbs Complex (Jeju Houttuynia Cordata, Tea Tree, Mugwort Extract) yang memberi kesan menenangkan dan pelbagai bahan berkesan yang disesuaikan dengan keadaan kulit korang.

Setiap paket mengandungi soft micro-feel microfibre sheet, dibuat dari benang yang sangat halus, mudah untuk menyesuaikan diri dengan lekukan wajah dengan lancar. Bahannya dapat mengekalkan lebih banyak essence untuk menjaga kelembapan kulit untuk jangka masa yang lebih lama.

Sesuai untuk semua jenis kulit, termasuk kulit sensitif. Setiap paket hanya berharga RM12.

2. Etude House Therapy Air Mask Sheet

Diperbuat daripada bahan semula jadi, selulosa sayur kerana udara mampu menembusinya dengan mudah bertujuan untuk memberikan kulit untuk bernafas dengan sempurna. Mask ini juga mempunyai kolagen dan mampu untuk meregangkan kulit wajah supaya tidak berkedut.

IKLAN

 

3. Nature Republic Real Nature Facial Mask ALOE

Merupakan 100 peratus buatan Korea, ia amat sesuai bagi wanita yang inginkan kecantikan wajah tetapi pada masa yang sama mempunyai kulit yang sensitif. Menggunakan bahan yang sangat mesra kulit iaitu aloe hydarating untuk mengembalikan seri wajah.

 

IKLAN

4. Elianto Nutri Essential Mask Sheet- Mung Bean

Harga yang murah dan mampu milik tetapi ramuan mung bean (kacang hijau) yang digunakan dapat membantu kulit untuk mencegah jerawat dan menjadikan kulit lebih licin. Ia juga mempunyai panthothenate yang menghasilkan kulit lebih lembap dan mengelakkan daripada pertumbuhan jerawat.

 

5. I’m Real Avocadi Mask Sheet, Tonymoly

Ekstrak avocado mampu membekalkan nutrisi kepada kulit dan mengembalikan seri wajah. Produk ini sesuai sangat untuk remaja yang mengalami masalah kulit kusam akibat daripada kekurangan nutrient pada wajah. Pakai mask ini selama 20 hingga 30 minit dan kemudian tanggalkannya. Mudah saja!

Selamat mencuba!