Satu ujian personaliti telah dibuat berdasarkan gaya tidur seseorang individu. Enam posisi tidur yang kerap kali dilakukan diambil sebagai salah satu bahan uji kaji selidik. Berikut merupakan hasil ujian yang telah dijalankan. Jom semak sama ada betul atau tidak personaliti ini berdasarkan gaya tidur korang.

1. Jika korang tidak boleh tidur tanpa membengkokkan sedikit bahagian kaki dalam keadaan mengiring, maka korang adalah seorang yang tenang dan boleh dipercayai. Tidak ada perkara yang boleh membuatkan korang mudah terasa dan korang juga seorang yang berani menghadapi masa hadapan. Walaupun dihimpit dengan masalah, korang tetap boleh melemparkan senyuman dan menyesuaikan diri.

2. Korang yang gemarkan tidur secara posisi seperti janin adalah seorang yang inginkan perlindungan, mudah memahami dan penuh dengan sifat simpati. Dengan tidur seperti gaya ini, korang seperti ingin memisahkan masalah yang dihadapi daripada dunia realiti. Personaliti korang juga terdorong ke arah potensi untuk menjadi seorang yang pandai menari dan menulis blog.

Ketahui 6 Personaliti Berdasarkan Posisi Tidur, Mana Satu Favourite Korang?

IKLAN

3. Bagi individu yang tidur meniarap lebih kepada mempunyai sifat kepimpinan yang tinggi. Korang bijak mengambil peluang dan inisiatif untuk memastikan keadaan sekeliling sama ada kehidupan peribadi dan kerjaya menjadi seimbang. Korang juga seorang yang penuh ketelitian dan tidak suka menangguhkan kerja. Seorang yang tabah dan berpotensi untuk mencapai kejayaan yang besar.

4. Jika gemar tidur secara terlentang, korang berkemungkinan besar seorang yang positif dan sukakan kehidupan. Seorang yang inginkan perhatian, korang juga akan melakukan apa sahaja untuk mencapai sesuatu yang diingini dan mempunyai personaliti yang sangat dominan.

IKLAN

5. Jika korang tidur dalam posisi berbaring tegak dengan tangan di sisi, maka korang seorang yang mudah untuk ditegur. Individu ini juga seorang yang tahu apa yang mereka inginkan dan akan berusaha untuk mendapatkannya. Seorang yang tegas dan demanding, korang selalu inginkan yang terbaik dalam semua perkara.

IKLAN

Ketahui 6 Personaliti Berdasarkan Posisi Tidur, Mana Satu Favourite Korang?

6. Bagi yang gemar tidur sebelah kaki diangkatkan sedikit pada bahagian sisi, korang cenderung mempunyai personaliti yang tidak menentu dan mudah tertarik pada sesuatu perkara yang mencabar. Mood yang sering mengelirukan orang di sekeliling kerana korang seorang yang unpredictable. Biasanya, individu ini sukar untuk membuat sesuatu pilihan dan secara keseluruhannya.

Ha, macam mana? Posisi tidur mana yang selalu jadi favorite korang?

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI