Walaupun pernah satu ketika dahulu disanjung oleh peminat dunia hiburan K-pop, bekas ahli kumpulan FT Island tetap berdepan dengan hukuman penjara setelah disabitkan kesalahan.

Kes jenayah yang melibatkan Choi Jong-Hoon ini amatlah rumit kerana ia melibatkan beberapa lagi artis K-pop popular, sekitar tahun 2016.

Ia melibatkan tuduhan Jong-Hoon yang merakamkan aktiviti rogol Bersama seorang mangsanya dan kemudian berkongsi klip rakaman tersebut dengan rakan yang lain termasuklah golongan artis menerusi aplikasi ruangan chat.

IKLAN
Tiada Kompromi Walaupun ‘Artis’, Bekas Ahli FT Island, Choi Jong Hoon Dipenjara

Ia didakwa berlaku setelah wanita tersebut dipercayai mabuk dan tidak mampu melawan kehendak Jong-Hoon di 2 buah parti berbeza. Ahli muzik itu bukan saja merakam malah mengambil foto mangsanya. OMG!

IKLAN

Menurut keputusan mahkamah Seoul Central District pada lewat Jumaat lalu, dia dituduh merakam video bogel seorang wanita, menawarkannya kepada orang lain dan menyebarkan bahan pornografi .

IKLAN
Tiada Kompromi Walaupun ‘Artis’, Bekas Ahli FT Island, Choi Jong Hoon Dipenjara

Akibatnya, Joog-Hoon dihukum penjara selama setahun, dikenakan tempoh kawalan (probation) selama 2 tahun dan perlu mengikuti program rehabilitasi berkenaan keganasan seksual selama 80 jam.

Selain itu, dia turut dilarang daripada bekerja di fasiliti kanak-kanak dan beliau untuk 5 tahun.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI