"Al-Sultan Abdullah turut berpendapat bahawa tiada perlunya Ahli-ahli Parlimen meneruskan tindakan tidak bertanggungjawab.."

 

Setelah seminggu Malaysia berada dalam situasi panik akibat ura-ura pengisytiharan darurat akan dilakukan, hari ini Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah telah menitahkan bahawa tiada keperluan untuk pengisytiharan darurat di Malaysia atau di mana-mana negeri Malaysia pada masa ini.

Dalam satu kenyataan rasmi yang dikeluarkan oleh Datuk Pengelola Bijaya Diraja Istana Negara iaitu Datuk Indera Ahmad Fadil Shamsuddin hari ini, Al-Sultan Abdullah juga mengingatkan ahli-ahli politik negara untuk menghentikan sebarang tindakan ‘politicking’ yang boleh mengganggu kestabilan pemerintahan negara

“Al-Sultan Abdullah turut berpendapat bahawa tiada perlunya Ahli-ahli Parlimen meneruskan tindakan tidak bertanggungjawab yang boleh mengganggu gugat kestabilan Kerajaan sedia ada.

“Seri Paduka Baginda menegaskan bahawa Belanjawan Negara 2021 yang akan dibentangkan di sidang Parlimen adalah amat penting kepada rakyat di dalam menangani wabak COVID-19 dan memulihkan ekonomi negara.

“Justeru, perutukan kewangan amat diperlukan oleh petugas barisan hadapan bagi melancarkan tugas dan tangungjawab mereka. Sesungguhnya, Al-Sultan Abdullah amat prihatin terhadap kegelisahan seluruh rakyat ekoran daripada kenaikan mendadak beberapa kluster baharu dan kes positif harian COVID-19 di negara ini,” catat kenyataan oleh Istana Negara itu.Tiada Keperluan Darurat, Sebaliknya YDP Agong ‘Sound’ Ahli Politik

IKLAN
Tiada Keperluan Darurat, Sebaliknya YDP Agong ‘Sound’ Ahli Politik
Kenyataan yang dikeluarkan oleh Istana Negara, lewat petang tadi.

Keputusan oleh Seri Paduka Baginda itu nyata memperolehi sokongan luar biasa oleh rakyat di media sosial.

Golongan muda khususnya merasakan fokus kerajaan dan semua pemerintah sekarang seharusnya terarah kepada ancaman pandemik wabak yang semakin menunjukkan peningkatan serta keadaan ekonomi negara yang merumitkan kehidupan rakyat sejagat.

 

IKLAN

Tiada Keperluan Darurat, Sebaliknya YDP Agong ‘Sound’ Ahli Politik
Tiada Keperluan Darurat, Sebaliknya YDP Agong ‘Sound’ Ahli Politik

 

Malah, Ahli Parlimen Muar iaitu YB Syed Saddiq Syed Abdul Rahman juga turut menyahut laungan ‘Daulat Tuanku’ setelah kenyataan tersebut dikeluarkan.

IKLAN

Untuk pengetahuan, semalam Syed Saddiq yang mewakili parti MUDA berharap agar semua ahli politik menghentikan sebarang tindakan yang boleh memberi ancaman kepada ekonomi dan periuk nasi rakyat.

Ekonomi Lumpuh, Rakyat Terjejas Jika Malaysia Darurat – Parti Syed Saddiq

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI