[Terkini] Instafamous Remaja Tarik Laporan Polis Biar Teruk Dibelasah?

131

Hari ini kecoh di media sosial kisah seorang  instafamous remaja, Amalin yang mendakwa telah dibelasah oleh teman lelakinya sehingga tubuhnya lebam-lebam.

Terkini, seorang pengguna twitter [email protected] mendakwa laporan polis itu sudah ditarik oleh Amalin. Benar atau tidak, hal ini tidak pasti.

Inilah dakwaan mengatakan kes pukul ini telah ditarik semula

Kes instafamous ini mula tular selepas dia memuat naik kenyataan yang ditulisnya di Instagram miliknya mula menjadi viral selepas dia membuat laporan polis dan menulis ,

“Terima kasih daun keladi, ada masa tumbuklah lagi.Kau nak lepas geram dengan perempuan nanti carilah aku, jangan pukul girls girls lain okay.

“BTW thanks  your for those yang DM, post gambar kat story semua, komen bagi semangat semua, I will reply as soon as possible.

“I really appreciate it, niat Cuma nak nasihat perempuan lain jangan jadi bodoh je, tak sangka macam ni. Girls take care of your self okay. Jangan jadi macam kita.

Selepas berita itu tular, usianya yang dikatakan 13 tahun didakwa tidak benar kerana gadis yang masih bersekolah ini dikatakan berusia 17 tahun.

Kisah instafamous ini tular di media sosial kerana dakwa dipukul. Kredit gambar Oh My Media

Ramai yang memberikan komen agar pada usia itu sebenarnya ditumpukan kepada pelajaran dan bukannya masa untuk berkasih-kasihan. Ramai juga menyarankan agar istilah famous itu digunakan untuk perkara-perkara yang lebih bermanfaat.

Selain kes Amalin, sebelum ini media sosial turut melaporkan seorang instafamous remaja dirogol oleh kenalan lelakinya tanpa menyebut nama instafamous berkenaan. Namun pelakunya sudah dihadapkan ke mahkamah dan didakwa.

CER KOMEN SIKIT