Siapa yang tidak kenal dengan Datin Anne Ngasri atau nama sebenarnya Naszriah Ngasri, pelakon dan juga aktivis politik ini merupakan seorang figura hebat dunia dalam dunia seni hiburan di Malaysia.

Imbas kembali, Anne sangat popular ketika kecil sebagai seorang pelakon iklan sebelum menjadi pelakon kanaka-kanak dan namanya mekar menerusi drama bersiri popular antaranya seperti seperti Cili Padi.

Menceburkan diri sejak kecil lagi, bakatnya terserlah dan boleh dikatakan ke mana tumpahnya kuah kalau bukan ke nasi.

Ibu bapa Anne, Ngasri Sain dan Habibah Jaaffar bukanlah asing dalam dunia penyiaran lantaran mereka antara figura hebat suatu ketika dahulu di RTM sebagai penyampai.

“Terima Kasih Atas Segala Budi…” – Ucapan Selamat Hari Jadi, Keanggunan Ibu Anne Ngasri Terserlah

IKLAN

BACA JUGA: Cantik & Bijak, Graduan Bidang Farmasi Juara Baharu Miss Thailand

Baru-baru ini, belau yang juga isteri kepada Datuk Sumali Reduan telah memuat naik sebuah hantaran di Instagram mengenai sambutan hari jadi ibunya. Dalam hantaran tersebut dapat dilihat Anne tersenyum manja di samping ibu tersayang.

“Alhamdulilah dengan izin Allah SWT sekali lagi tahun ini saya dapat meraikan ulang tahun Mama saya. Semoga Allah SWT ampunkan segala dosa kedua ibubapa saya, berikan beliau kesihatan yg baik juga dilindungi dan dirahmati Allah SWT.

IKLAN

“Love you Mama. Terima kasih atas segala budi dan jasa yang mama telah lakukan buat Anne,” tulisnya panjang.

Menarik perhatian, penampilan ibu Anne yang sangat anggun saling tak tumpah seperti anak perempuannya. Ya lah, dari ibu turun ke anak. Dalam usia emas, bekas personaliti radio itu masih lagi kelihatan menawan.

IKLAN

+++Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI