Siapa sahaja tidak kenal dengan ikon perfileman, Tan Sri Michelle Yeoh. Ketangkasan beliau dalam melakukan adegan aksi semestinya mencuri perhatian setiap penonton.

ARTIKEL BERKAITAN: Michelle Yeoh Tampak ‘Chic’ Semasa Tiba Di KL, Bakal Temui Peminat Di PAVILION Petang Ini

Terbukti Dirinya ‘Another Level’, Nama Michelle Yeoh Bakal Terlakar Di Hollywood Walk Of Fame Tahun Hadapan!

 

Seluruh Malaysia turut bangga apabila pemenang anugerah Oscar, Tan Sri Michelle Yeoh dilaporkan akan menerima bintang dengan ukiran namanya sendiri di Hollywood Walk of Fame.

Beliau yang turut disertai oleh 30 profesional hiburan lain telah diberi penghormatan untuk menerima bintang ukiran nama mereka di laluan ikonik Los Angeles, California tersebut.

IKLAN

Penerima penghormatan tersebut yang dipilih daripada ratusan pencalonan telah melalui saringan teliti oleh jawatankuasa pemilihan Walk of Fame, sekaligus menjadikan mereka layak dek kerana justifikasi kerjaya masing-masing.

Terbukti Dirinya ‘Another Level’, Nama Michelle Yeoh Bakal Terlakar Di Hollywood Walk Of Fame Tahun Hadapan!

Sekadar info, bintang kelahiran Ipoh ini merupakan orang Asia pertama yang memenangi Anugerah Akademi untuk pelakon terbaik bagi peranannya dalam filem Everything Everywhere All at Once pada bulan Mac.

Sebelum itu, dia juga memenangi Golden Globe untuk Persembahan Terbaik oleh Pelakon dalam Filem — Muzikal atau Komedi dan Anugerah Persatuan Pelakon Skrin untuk Persembahan Cemerlang oleh Pelakon Wanita dalam Peranan Utama.

IKLAN

Terbukti Dirinya ‘Another Level’, Nama Michelle Yeoh Bakal Terlakar Di Hollywood Walk Of Fame Tahun Hadapan!

Walaupun tarikh belum ditetapkan untuk upacara penganugerahan bintang tersebut, penerima dilaporkan mempunyai dua tahun untuk menjadualkan majlis dari tarikh pemilihan sebelum ianya tamat tempoh.

Bagi mereka yang ingin tahu, The Walk of Fame bermula pada tahun 1960 dan terdiri daripada lebih daripada 2,700 bintang yang tertanam di kaki lima sepanjang 15 blok Hollywood Boulevard dan tiga blok Vine Street di Los Angeles.

Penerima penghargaan dipilih menerusi enam kategori iaitu filem, televisyen, teater langsung/persembahan langsung, radio, rakaman dan hiburan sukan.

IKLAN

BACA LAGI: 6 Tahun Naik Turun Mahkamah, Gwyneth Paltrow Menang Kes Saman Kemalangan Ski Dan Dianugerahkan 1USD

+++Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

SUMBER FOTO: Dispatch, BBC