Hanya Gambar Hiasan

Apa la nak jadi dengan dunia sekarang ni…Hmmm..

Tengah kita sibuk dengan pandemik Covid-19 dan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) yang dilakasanakan diseluruh negara. Semalam, satu berita mengejutkan diterima apabila empat remaja lelaki yang berusia 16 tahun telah ditahan setelah didapati mengadakan hubungan seks dengan seorang kanak-kanak perempuan berusia 12 dan seorang remaja perempuan 15 tahun.

Tepi Loji Kumbahan Pun Jadi, 4 Remaja Lelaki Ditahan Lepas “Main” Dengan Budak 12 Tahun
Sekadar gambar hiasan

Menerusi laporan Harian Metro, Ketua Penolong Pengarah, Bahagian Siasatan Seksual, Wanita dan Kanak-kanak (D11) Bukit Aman Asisten Komisioner Siti Kamsiah Hassan berkata, kejadian berlaku jam 8 malam, 4 November lalu.

Lebih menjijikan, empat remaja terbabit melakukan aksi itu dengan kanak-kanak dan remaja perempuan tersebut berdekatan loji kumbahan di Taman Malar, Ipoh, Perak.

IKLAN

“Empat remaja lelaki berusia 16 itu melakukan hubungan seks dengan kanak-kanak dan remaja perempuan terbabit berdekatan loji kumbahan di Taman Malar, Ipoh, Perak…”

Justeru, pihak polis telah menahan keempat-empat remaja tersebut dan juga seorang lelaki berusia 20 tahun kerana merakam perbuatan terbabit dengan telefon bimbit.

Kes disiasat mengikut Seksyen 375B Kanun Keseksaan iaitu merogol secara berkumpulan, sabit kesalahan boleh dipenjara tidak kurang 10 tahun dan tidak lebih 30 tahun.

IKLAN

Firman Allah SWT: “Katakanlah (wahai Muhammad) kepada orang lelaki beriman supaya mereka menyekat pandangan dan memelihara kehormatan. Yang demikian itu lebih suci bagi mereka; sesungguhnya Allah Maha Mengetahui tentang apa mereka kerjakan.” (An-Nur: 30)

IKLAN

Ini bermakna setiap Muslim yang mengakui beriman kepada Allah SWT diperintahkan menjaga setiap anugerah pancaindera hingga kepada melindungi maruah diri daripada dicemari perkara terkutuk, sekali gus bertentangan dengan ajaran agama.

Hmmm….panjang lagi perjalanan hidup tapi da dirosakkan dengan benda yang sia-sia.

Sumber: Harian Metro (Muhaamad Hafis Nawawi)

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI