Bukan calang-calang orang boleh menjadi pelajar di Universiti Harvard, hanya mereka yang memiliki latar akademik yang cemerlang sahaja diterima masuk ke university bertaraf ivy-league ini.

Terbaharu khabar dari Hollywood, anak kedua Kimora Lee Simmons, Aoki Lee telah berjaya menamatkan pengajiannya di Universiti Harvard pada usia 20 tahun.  Aoki yang merupakan anak hasil perkahwinan Kimora dengan Russell Simmons sebelum ini mencipta sejarah apabila memasuki universiti tersebut pada usia 16 tahun.

Mengambil jurusan Ijazah Sarjana Muda Seni, Aiko tampil cantik berada di samping ibunya yang hadir ke majlis konvokesyen tersebut. Menyentuh hati, Kimora menitiskan air mata saat memeluk anaknya itu.

Tamat Pengajian Di Universiti Harvard Pada Usia 20 Tahun. Aoki Lee Jadi Kebanggaan Kimora Lee Simmons

Dalam satu hantaran di laman Instagramnya, Kimora meluah rasa bangga terhadap kejayaan anaknya itu. “Anak saya adalah Lususan Harvard dengan  dengan jurusan berganda! Dia merupakan salah satu graduanyang termuda dalam sejarah baru-baru ini untuk berbuat demikian pada usia 20 tahun sahaja!

IKLAN

“Saya sangat bangga dan walaupun bergelar peragawati sepenuh masa dia berjaya menamatkan pengajian. Mama sangat penyanyangimu anakku yang cantik dan pandai. Bagi mereka yang mengenali kami, air mat aini merupakan air mata yang penuh makna dalam perjuangan yang mencabar,” tulisnya.

BACA JUGA: Sambil Belajar Di Universiti Harvard, Anak Kimora Lee Simmons Sempat Jadi Model

IKLAN
Tamat Pengajian Di Universiti Harvard Pada Usia 20 Tahun. Aoki Lee Jadi Kebanggaan Kimora Lee Simmons
Kredit foto: Instagram Kimora Lee Simmons

Aoki Lee yang tinggi lampai mengikut jejak ibunya sebagai peragawati. Dia menjadi pilihan pelbagai jenama terkenal untuk memperagakan busana mereka. Walaupun begitu dia tetap menjadikan pelajaran sebagai satu keutamaan.

Dalam satu temubual eksklusif kepada media sejurus majlis konvokesyennya, gadis ini berkata, “Saya berasa bersyukur, bangga dan lega! Ia adalah perasaan yang nyata untuk berjaya manamatkan sesuatu yang merupakan sebahagian besar perkara dalam hidup saya. Sekarang, seperti setiap graduan lain, saya menuju ke bab seterusnya di dalam hidup,” ujarya.

IKLAN

+++Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI