Sehari telah berlalu tapi demam pentas akhir Gegar Vaganza musim kelima masih belum berakhir!

 

Menurut perhatian REMAJA, hashtag Gegar Vaganza masih trending dan berada pada kedudukan 10 teratas di Twitter pada hari ini. Mungkin ia gara-gara pesertanya yang mempunyai pengikut tegar.

Salah seorang tentulah vokalis kumpula Slam iaitu Zamani. Dihambat dengan kontroversi lupa lirik, suara tak sampai dan seolah-olah ‘meragut’ peluang peserta lain untuk memasuki peringkat final, Zamani boleh berbangga dengan kedudukan di tangga ketiga.

 

Persembahan beliau kelmarin memang menyakinkan, tetapi begitu juga dengan jawapan yang diberi semasa berada di atas pentas bersama 6 orang finalis Dewi Remaja 2018/2019.

IKLAN

Antaranya ialah Anna Jobling, Arena Iman, Aween Ismail, Fazreen Fazera, Tia Sarah dan Haneesya Hanee.

Ropie mengusik Zamani untuk memilih 2 orang peserta untuk dijadikan ‘skandal’ daripada mereka berenam dan selebihnya ‘milik’ Ropie.

 

 

IKLAN

Namun jawapan Zamani lebih kontroversi daripada usikan Ropie itu.

“Tak apa, saya dah ada dah..”, katanya. Fuhh, abang! Laju je jawab nak cover line eh. Hehe.. sampai ‘kena reject’ lah finalis Dewi Remaja.

 

IKLAN

Dalam temubual di belakang pentas selepas tamat rancangan, Zamani berkongsi yang mereka berdua telah berkenalan selama 5 tahun tetapi masih belum bersedia untuk diketengahkan identiti pasangannya.

“Saya senang dengannya kerana dia memahami saya. Siapa yang tak nak berkahwin tambahan dengan usia saya yang juga sudah lewat. Tetapi masih banyak persiapan yang perlu kami lakukan untuk persiapkan diri.

“Kalau nak kahwin biarlah berkekalan sampai ke akhir hayat. Tak naklah sementara saja,” tegasnya.

Apa-apa pun, finalis Dewi Remaja jangan terkesan tau dengan statement abang ni. Hehe, ramai lagi netizen lelaki di media sosial yang mula menyokong team dewi masing-masing sebelum bermula episod pertama Dewi Remaja 2018/2019 pada 25 November ini.

 

Korang team siapa?