Berita kehilangan mengejut seorang pelajar UiTM Alor Gajah sejak 5 hari yang lalu masih belum menemui titik noktah.

 

Melalui status yang dimuat naik oleh Alin Ikmal di media sosial minggu ini, dia memohon bantuan daripada netizen untuk mencari adiknya Norazwa Rashid setelah dilaporkan hilang, 5 hari lepas.

Norazwa dikatakan tidak memasuki ke asrama kampusnya, malah rakan sebilik pun terkejut dengan kehilangan ini kerana mereka masih ingatkan Norazwa berada di rumahnya di Kelantan setelah pulang sebentar.

IKLAN

 

Sudah 5 Hari Remaja Ini Hilang, Mungkin Resit KFC Ini Jadi Petunjuk Utama?
Siri tweet yang sempat dimuat naik oleh Norazwa sebelum dia hilang pada 3 Jun lepas.

 

IKLAN

Alin bagaimanapun mendakwa adiknya itu telah selamat tiba di Alor Gajah tapi kini tidak diketahui kedudukannya di mana. Alin telah membuat laporan polis berkenaan kes ini sejak hari Selasa lagi namun masih belum ada apa-apa bukti atau penemuan yang boleh membantu.

“Cuma, ada satu petunjuk yang kami temui pada resit KFC Alor Gajah. Tarikh pada resit menunjukkan tarikh 2 Jun jam 13.49 dan mungkin wakty itulah dia telah ke sana. Saya berharap agar kita dapat tengok CCTV sekitar tempat itu untuk mengesa baju dan seluar yang dipakai pada hari kejadian, kata Alin kepada rakan media kami di Kampus Uols.

IKLAN

 

Sudah 5 Hari Remaja Ini Hilang, Mungkin Resit KFC Ini Jadi Petunjuk Utama?
Resit KFC yang dikatakan milik pembelian Norazwa.

 

“Kami sekeluarga sangat risau dengan keadaannya, lagipun Hari Raya sudah semakin dekat. Kami harap agar adik dapat kembali ke pangkuan keluarga dan saya mohon kerjasama semua untuk sama-sama mencarinya,” pinta Alin.

Bagi sesiapa yang mempunyai maklumat mengenai keberadaan Norazwa, korang boleh menghubungi Alin di talian +6019 6037304.