caca59368b09036b15dd5906b02e0614

Bila sebut Starbucks, ia dikategorikan tempat have-have.

Adakalanya nak buat pesanan minuman pun rasa seram sejuk. Hikz.

Ternyata pandemic COVID-19 memberikan kesan yang bukan sedikit ke atas dunia perniagaan baik kepada syarikat yang sudah berjenama besar dan dikenali ramai. Terkini, Starbucks mengumumkan bakal menutup 400 cawangan di Amerika Utara selepas bertahan selama 18 bulan.

IKLAN

Dengan penutupan ini, Starbucks akan kehilangan pendapatan lebih dari USD3 bilion pada suku tahun ke tiga tahun ini.

IKLAN

Menurut kenyataan dikeluarkan oleh syarikat pengeluar kopi terkenal dunia ini di negeri Seattle, Washington, Amerika Syarikat, pihaknya akan memperluaskan format perniagaan dengan konsep yang masih memberikan keselesaan kepada peminatnya dengan cara bawa pulang, driver thru dan lokasi pick up untuk mereka yang membawa kereta.

IKLAN

“Kami mencari cara terbaik untuk mengatasi situasi COVID-19 ini, malah mempercepatkan kedai mudah alih untuk memberi pengalaman bagi peminat kopi jenama Starbucks ini,” kata Kavin Johnson yang juga Ketua Pegawai Eksekutif Starbucks.

Malah mereka turut menyasarkan target keuntungan hanya sekitar USD2 bilion ke USD 2.2 bilion untuk pertengahan tahun ini dan mahu mencapai keuntungan semaksimumnya. Dalam pada itu, kedai kopi terkenal Amerika ini mempunyai 8000 outlet di seluruh Amerika. Sumber : AFP/Alarabiya/OL-09

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI