Sumber Foto: Instagram @attahallintar

 

Wahh! Nampaknya tak lama lagi, Krisdayati, bekas suaminya Anang dan Ashanty bakal menerima anggota baharu dalam keluarga mereka.

Ini berikutan tarikh pernikahan di antara anak dara kepada Kris dan Anang iaitu Aurel Hermansyah, 22 dan pasangan hatinya, Atta Halilintar, 26 telah disahkan bakal berlangsung pada 21 Mac ini.

Sedikit pelik apabila Kris berkata anaknya itu masih belum mengesahkan tarikh tersebut kepadanya biarpun ia telah ‘kecoh’ di media sosial Indonesia.

“Anaknya belum beritahu,” jelas Kris kepada Detik.com. Biarpun begitu, Kris meminta semua untuk mendoakan agar perkara yang baik ini akan berjalan dengan lancar.

Cuma satu saja yang membuatkan ramai warganet di Malaysia tertanya, siapakah Atta Halilintar ini? Ini 5 info menarik mengenai dirinya.

 

01

Atta Halilintar merupakan seorang bintang YouTube dan media sosial yang cukup popular di Indonesia. Beberapa tahun lalu, Atta telah digelar sebagai YouTuber yang mempunyai subscribers tertinggi di Asia Tenggara sekaligus memiliki pendapatan tertinggi di Indonesia. Sehingga kini, dia telahpun memiliki 26.3 juta pengikut di sana.

Siapakah Atta Halilintar, Bakal Suami Kepada Anak Dara Krisdayanti Ini?

IKLAN

Sumber Foto: Instagram @attahallintar.

 

02

Biarpun kini sudah menempa kejayaan, permulaan Atta untuk mencari rezeki tidak datang bergolek dan dia pernah berdepan kehidupan serba kekurangan dengan keluarganya.

Atta pernah menjual sim card telefon di terminal pengangkutan awam sebelium dia berhijrah ke Malaysia untuk berniaga. Hal ini telah mengejutkan pengikutnya kerana beranggapan dirinya dilahirkan dalam keluarga berada dan sudah menjalani kehidupan yang senang sejak kecil.

 

03

Bercakap mengenai keluarga, kemunculan Atta sebagai seorang public figure bermula apabila keluarganya diundang ke pelbagai rancangan temubual satu masa dahulu sebagai ‘Gen Halilintar’. Masing-masing telahpun mengembangkan minat dan bakat sehinggalah ada di antara mereka telah mempunyai akaun YouTube sendiri seperti Atta.

IKLAN

Atta juga telah berjaya menarik beberapa public figure Indonesia lain untuk muncul dalam videonya seperti Raffi Ahmad, Sule dan Presiden Jokowi.

Siapakah Atta Halilintar, Bakal Suami Kepada Anak Dara Krisdayanti Ini?

Sumber Foto: Instagram @attahallintar.

 

04

Jika di Malaysia, kita mempunyai selebriti media sosial seperti Harris Annuar dan Aisar Khaled yang sering menghiburkan warganet dengan video-video prank mereka. Di Indonesia pula, mereka mempunyai Atta Halilintar.

IKLAN

Tidak keterlaluan jika kami katakan Atta ialah remaja yang memulakan trend video prank di Indonesia sekaligus memberikan idea kepada YouTuber lain.

Ada yang mengatakan videonya tidak kelakar dan kelihatan cringe. Bagaimanapun, remaja di sana masih menontonnya beramai-ramai. Biasalah, ada orang yang akan suka, ada yang akan meluat. Biarpun kadangkala dikecam, Atta sememangnya rajin memuat naik video baharu dan mengambil kariernya ini secara serius.

Siapakah Atta Halilintar, Bakal Suami Kepada Anak Dara Krisdayanti Ini?

Sumber Foto: Instagram @attahallintar.

 

05

Mengenai perihal Atta dan Aurel Hermansyah pula, pada mulanya mereka merancang untuk bernikah pada tahun lalu. Namun, pandemik COVID-19 di Indonesia telah menyekat perancangan mereka itu. Kini, mereka ingin meneruskan agenda tersebut sebelum tiba bulan Ramadan 2021.

Atta baru-baru ini dikatakan ingin ke Malaysia demi meminta restu daripada ibu bapanya sebelum majlisnya itu dan akan membawa Aurel bersama dengannya.

Jom lihat cara Atta mengejutkan Aurel sempena Hari Kekasih semalam. Sweet sangat!

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI