Siapa pula remaja yang jadi jutawan di usia muda ini? Untungnya lahir-lahir memang terus kaya.

Mungkin korang yang seusia India Rose James ini sedang sibuk mencari kerja. Yelah, selalunya diusia 21 tahun kita baru habis mendapat segulung ijazah mahupun diploma. Tetapi tidak bagi remaja ini ye..

Foto Via TATLER

Dilaporkan jumlah kekayaan beliau ialah sebanyak  £329 juta mengalahkan kekayaan Ratu Elizabeth tersenarai dalam antara individu terkaya di Sunday Times pada usia 21 tahun. Sekarang dia dah 30 tahun…mesti lagi banyak dari nilai itu kan harta dia.

Baru sahaja meraikan ulang tahun yang ke-30, India mengakui tidak menghargai wang semasa kecil. India hanya memahami erti wang bila sudah dewasa sekarang. Bahkan India turut mengakui bahawa dia tidak pernah disuruh bekerja.

IKLAN

“Orang fikir ia satu set wang yang selamat, sebenarnya tidak. Ia terikat dengan perniagaan. Tapi ada beberapa moment dalam hidup saya di mana persepsi terhadap wang tidak selalu positif kerana ia sentiasa ada,” katanya.

ARTIKEL BERKAITAN : 10 Remaja Pernah Tersenarai Sebagai Paling Kaya Di Dunia

India Rose James ini berbeza sedikit kerana dia memperoleh pendapatan dari warisan datuknya, seorang pengusaha video porno iaitu Paul Ramond. Untuk info, pada usianya 18 tahun, India Rose sudah mengumpul kekayaan pada nilai 75 juta pounds atau 91.1 juta dollar US pada tahun 2010.

IKLAN
Mendiang Paul Raymond. Foto – The Times

Datuk kepada India mengumpul kekayaan bermula dengan membuka Raymond Revuebar yang terkenal pada tahun 1958 sebelum berkembang dan mengasaskan empayar majalah dewasanya sendiri pada tahun 1964.

Apabila Paul Raymond meninggal dunia pada tahun 2008, majoriti hartanya diserahkan kepada India dan saudara perempuannya, Fawn.

IKLAN
India Rose James bersama Fawn, Foto Via DAVID VINTINER THE SUNDAY TIMES MAGAZINE
Foto Via Instagram @Indiarosejames
Foto Via Instagram @Indiarosejames

ARTIKEL LAIN : Kucing Putih Terkaya Didunia, Miliki Harta Bernilai RM815 Juta

Wow, asyukkk la India Rose James ni!

So korang, kalau ada banyak duit macam India Rose ni nak buat apa?

SUMBER