Mungkin ramai peminat K-Drama yang dah ternanti-nanti drama apa yang bakal disiarkan sepanjang bulan Julai ini.

Berikut kami senaraikan antara drama-drama menarik Korea yang korang boleh tonton. Bersedialah untuk habiskan weekend korang dengan menonton episod marathon nanti.

Enjoy!

1. Designated Survivor

Tarikh tayangan: 1 Julai 2019

Park Moo-Jin merupakan seorang bekas profesor kimia yang kini memegang jawatan Menteri Alam Sekitar. Beliau tidak mempunyai cita-cita, kepentingan peribadi atau pengetahuan tentang politik.

Pada suatu hari, pegawai kerajaan berpangkat tinggi berkumpul di pejabat Presiden. Letupan kemudian berlaku, membunuh ramai pegawai kerajaan, termasuk Presiden. Hanya Park Moo-Jin pegawai kerajaan tertinggi yang masih hidup. Dia tidak mahu kedudukannya, tetapi harus memegang jawatan sebagai Pdresiden selama 60 hari.

2. Watcher

Tarikh tayangan: 6 Julai 2019

Drama yang bergenre penyiasatan dan thriller ini menceritakan tentang tiga orang lelaki dan seorang wanita yang bergabung dengan unit polis anti-rasuah. Kehidupan Do Chi-Gwang, Kim Young-Koon dan Han Tae-Joo dihancurkan oleh sebuah penganiayaan yang tragis. Mereka telah pun bersama-sama polis untuk membongkar kebenaran tentang siapa dalang disebalik tragedy tersebut.

3. Hotel Del Luna

Tarikh tayangan: 13 Julai 2019

IKLAN

Drama yang berlatarkan sebuah hotel yang mempunyai reka hiasan lama dan menyeramkan terletak di pinggir bandar Seoul. Pelanggan hotel ini terdiri daripada hantu.

Huh, mesti seram!

4. Justice

Tarikh tayangan: 17 Julai 2019

Lee Tae Kyung merupakan seorang peguam yang telah membuat perjanjian dengan “syaitan” untuk menuntut bela ke atas kematian adik perempuannya, dan Son Hyun Joo seorang pemilik syarikat pembinaan yang menjadi jahat demi keluarganya. Kedua-dua mereka bertembung dalam satu konflik penyiasatan kes jenayah VVIP Korea Selatan selepas beberapa pelakon hilang secara misteri.

5. Class of Lies

Tarikh tayangan: 17 Julai 2019

IKLAN

Ki Moo-Hyeok adalah seorang peguam yang sentiasa memenangi kes. Dia hanya mementingkan soal wang dan disebabkan kes pembunuhan di sebuah sekolah menengah yang dikendalikannya, reputasinya musnah sebagai seorang peguam.

Untuk mendapatkan semula nama baiknya, dia menyelinap ke sekolah menengah tersebut dan mula bekerja sebagai guru sementara. Dia cuba untuk mendedahkan rahsia yang dimiliki pelajar.

6. Doctor Detective

Tarikh tayangan: 17 Julai

Do Joong-Eun (Park Jin-Hee) bekerja sebagai doktor perubatan perindustrian. Beliau bekerjasama dengan doktor Heo Min-Ki (Bong Tae-Gyu) untuk mendedahkan kebenaran yang berkaitan dengan kemalangan industri, penyakit dan insiden lain yang berlaku di tapak perindustrian.

7. Doctor John/Doctor Yo Han

Tarikh tayangan: 19 Julai 2019

IKLAN

https://www.youtube.com/watch?v=OPFny3_mGQQ

Drama ini berkisarkan tentang doktor yang mempunyai kepakaran dalam menguruskan kesakitan. Setiap episod akan memaparkan kesakitan pesakit yang tidak tahu apa puncanya dan doktor-doktor inilah yang akan mencari punca dari mana datangnya sakit tersebut.

Drama ini dibintangi oleh Ji Sung, Lee Se Young, Lee Kyu Hyung

8. When The Devils Call Your Name

Tarikh tayangan: 31 Julai 2019

Ha Rib adalah seorang penulis lagu popular yang kebanyakan ciptaannya memang hit.. Lelaki ini memiliki kekayaan, prestasi dan juga memegang satu rahsia, iaitu bagaimana dia mampu menulis lagu-lagu hit, kerana disebabkan dia telah menjual jiwanya kepada syaitan.

Wah, macam best je

Sumber: kakimuvee

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI