Pelakon, Ku Hye Sun mendedahkan perbualan Kakaotalk bersama suaminya, Ahn Jae Hyun yang menunjukkan bahawa mereka berdua bersetuju untuk bercerai.

Dalam perbualan tersebut juga melihatkan bahawa Ahn Jae Hyun yang inginkan perpisahan tersebut. Oleh itu, Ku Hye Sun meminta agar suaminya itu berjumpa dengan ibu mertuanya untuk menerangkan tentang perpisahan tersebut.

Namun, pelakon drama Cinderella And Four Knights itu mengatakan bahawa dia sibuk dan akan bertemu dengan ibu mertuanya selepas perpisahan mereka sah. Itu membuatkan Ku Hye Sun berang dan menuduh suaminya itu melebihkan karier daripada kehidupan peribadinya itu.

Bagaimanapun, Ku Hye Sun kemudiannya memadam foto tersebut di laman Instagramnya.

Agensi Sahkan

Sementera itu, agensi kedua-dua pasangan tersebut iaitu HB Entertainment mengeluarkan kenyataan rasmi seterusnya mengesahkan perkara tersebut.

“Hello, kami HB Entertainment ingin memberikan penjelasan berkaitan dengan dua actor di bawah agensi kami iaitu Ku Hye Sun dan suaminya, Ahn Jae Hyun.

“Walaupun ramai yang mendoakan kebahagian berpanjangan buat pasangan tersebut namun kedua-duanya kini sudah tidak sehaluan dan bersetuju untuk berpisah.

“Sebagai agensi yang bertanggungjawab keatas mereka, kami hanya inginkan yang terbaik buat mereka berdua. Kalau ikut perancangan asal, mereka bersetuju untuk memfailkan penceraian meraka bulan ini dan bercerai secara sah pada September depan.

IKLAN

“Malah, Ku Hye Sun sendiri sudah menyediakan draf kenyataan media untuk dikongsi kepada umum. Bagaimanapun, dengan berita yang tersebar pagi tadi (semalam) amat mengejutkan kami semua terutama apabila perkongsiannya itu menggambarkan seperti dia tidak mahu bercerai.

“Namun kami menghormati kehidupan peribadinya. Oleh itu, kami mengharapkan bahawa kedua-duanya okay dan kami juga memohon maaf kepada mereka yang turut terluka dan risau dengan berita ini,” tulis kenyataan tersebut.

Kontrak Eksklusif Ku Hye Sun Dengan HB Entertainment Batal?

Dalam pada itu, Ku Hye Sun bagaimanapun sekali lagi bersuara menolak kenyataan yang dikeluarkan agensinya itu. Malah, dia juga turut menuduh bahawa suaminya memburuk-burukkan dirinya kepada  ketua pegawai eksekutif agensi tersebut.

Itu membuatkan khabar angin tersebar bahawa kontrak eksklusif Ku Hye Sun dengan agensi tersebut telah ditamatkan serta-merta.

IKLAN

Malah, ketiadaan foto Ku Hye Sun di laman web rasmi agensi tersebut menguatkan lagi andaian netizen.

Susulan itu, wakil agensi tersebut tampil menafikan perkara tersebut.

“Khabar angin itu tidak benar. Kontrak kami masih lagi ada. Kami tidak memadam profil Ku Hye Sun dari laman web agensi kami.

“Sebenarnya, laman web tersebut sudah setahun tidak diupdate, Ku Hye Sun sah menyertai HB Entertainment pada Jun lalu. Sebab itu, dia tiada dalam laman web itu,” jelas wakil tersebut.

Hubungan Berantakan Awal Tahun Ini

IKLAN

Rakan rapat pasangan tersebut mendedahkan bahawa hubungan Ku Hye Sun dan Ahn Jae Hyun mula goyah, awal tahun ini.

“Hujung tahun lalu, mereka masih lagi sweet antara satu sama lain, Cuma awal tahun ini, mereka dah mula jauh. Keadaan makin teruk bila Ku Hye Sun menyertai agensi Ahn Jae Hyun pada Jun lalu,” kongsi individu tersebut.

Untuk pengetahuan, pasangan tersebut bertemu ketika sama-sama berlakon dalam drama Blood dan berkahwin pada tahun 2016 lalu.

Ramai yang menyukai pasangan tersebut kerana kedua-duanya sangat sweet terhadap satu sama lain. Itu membuatkan netizen terkejut dengan berita ini.

Setakat ini, pihak Ahn Jae Hyun mengambil langkah berdiam diri dan tidak memberikan apa-apa kenyataan rasmi dan hanya menggunakan agensi sebagai orang tengah.

 

Sumber: Soompi

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI