kahwin

Wow, berebutlah ramai remaja yang nak berkahwin selepas ini!

Manifesto baru ini telah diumumkan oleh parti Pertubuhan Kebangsaan Sabah Bersatu (USNO) dan ia akan diaplikasikan untuk penduduk negeri Sabah sekiranya mereka memenangi Pilihan Raya Negeri (PRN) Sabah yang dijadualkan berlangsung pada 26 September ini.

Manifesto itu didapati terkandung dalam pelancaran Ketua Umumnya, Tan Sri Pandikar Amin Mulia di Kota Kinabalu, semalam.

Asal Kahwin Je, Dapat RM1,000 Daripada Kerajaan

IKLAN

Tetapi ada syarat-syaratnya guys..

Hanya rakyat Sabah yang mendirikan rumah tangga buat kali PERTAMA saja yang layak untuk menerima token perkahwinan berupa wang tunai RM1,000 itu. Bagi mereka yang berkahwin untuk kali kedua tu, jangan berangan ya. Hiks!

Untuk pengetahuan, sempena musim PRN yang sedang hangat berlaku di negeri Sabah sekarang, pelbagai manifesto sedang dilayangkan kepada para pengundi di sana demi melobi menjadi kerajaan negeri.

IKLAN

Banyak juga yang diberikan oleh USNO kepada para pengundi jika mereka memenangi PRN ini.

Antara yang berkaitan dengan remaja Sabah termasuklah pembiayaan perubatan kepada rakyat Sabah sehingga RM10,000, bantuan khas RM500 kepada orang miskin/yatim/piatu dan wang tunai RM100 kepada setiap pelajar sekolah rendah dan menengah.

IKLAN

Bagi pelajar yang mendapat tawaran ke IPT pula, mereka akan menerima RM1000. Di peringkat universiti, mereka akan mengutip dana RM10 juta untuk diserahkan kepada lulusan IPT bagi pembayaran kos PTPTN.
USNO juga ingin berusaha untuk menyediakan 30,000 peluang pekerjaan baharu untuk rakyat Sabah.

Wow, banyak betul!

Harapnya jika mereka menang, kesemua manifesto yang dicanang ini mampulah ditunaikan. Jangan sekadar hangat-hangat tahi ayam untuk menarik pengundi je tau.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI