This is such a despicable act!

Sudahlah kalah lepas tu tak puas hati datang membunuh orang pula. Kejadian ngeri yang berlaku di Florida semalam menyaksikan seramai 2 orang dan 11 mangsa mengalami kecederaan apabila ditembak oleh seorang pemuda bernama David Katz.

Di atas merupakan rakaman streaming live ketika kejadian tembakan tersebut berlaku.

Ketika kejadian, satu perlawanan video game sedang dijalankan dan ia turut ditayangkan secara live streaming. Pihak berkuasa tempatan turut mengesahkan penembak yang berusia 24 tahun itu turut menembak dirinya dan membunuh diri selepas melakukan tindakan pengecut tersebut.

IKLAN

Jacksonville Landing Complex yang menjadi venue perlawanan video game Madden NFL telah menjadi medan berdarah dan pastinya tidak akan dapat dilupakan oleh mangsa dan juga pemain-pemain e-sport di Amerika Syarikat dan global amnya.

Selepas Kalah Video Game Seorang Gamer Mengamuk & Menembak Mati Dua Orang Mangsa
David Katz (kanan) telah membunuh dirinya selepas membunuh 2 orang dan mencederaakan 11 orang mangsa.

David Katz yang berasal daripada Baltimore telah datang ke Jacksonville untuk menyertai pertandingan Madden NFL namun menurut laporan sebelum tindakan mengamuk itu, dia telah kalah dan tersingkir. Dikenali dengan nama ‘Ravenschamp’, ‘Raven’ dan ‘TREXHAVAHARTATAK’ dalam persona online gaming, David pernah memenangi pertandingan hampir sama iaitu Madden 17 Bills Club Championship pada Februari lalu di Buffalo, New York.

IKLAN
Selepas Kalah Video Game Seorang Gamer Mengamuk & Menembak Mati Dua Orang Mangsa
Lokasi kejadian yang dikawal ketat oleh pihak polis selepas kejadian ngeri tersebut berlaku.

Sementara itu, seorang gamer dikenali sebagai Larry Legend dilaporkan telah ditembak sebanyak tiga kali di bahagian dada dan tangan. Ibunya telah memuat naik satu tweet mengatakan, ‘anak saya telah ditembak 3 kali, tolong doakan yang terbaik’.

IKLAN

Seorang lagi peserta, Drini Gjoka turut berkongsi pengalaman ngerinya menerusi Twitter. Jelasnya, dia sangat bernasib bauik kerana terselamat dan peluru hanya mengenai ibu jari tangannya.

Selepas Kalah Video Game Seorang Gamer Mengamuk & Menembak Mati Dua Orang Mangsa

Semoga mangsa yang tercedera dan ahli keluarga semua mangsa dapat menempuhi ujian getir ini dengan tabah.