Kalau korang yang lahir tahun 90-an pasti membesar dengan saluran NTV7 ni. Sebagaimana kita tahu, NTV7 merupakan merupakan salah sebuah stesen televisyen swasta terestrial nasional di Malaysia yang menawarkan rancangan dalam Melayu, Inggeris, Korea dan Mandarin.

23 tahun beroperasi, akhirnya saluran TV ini mengundurkan diri bagi memberi laluan saluran khusus TV Pendidikan yang dikenali sebagai DidikTV KPM pada Khamis ini.

Sementara itu, pelakon dan pengacara terkenal,  Che Puan Sarimah Ibrahim meluahkan rasa sedih dilaman facebook miliknya. Menurut beliau, saluran NTV7 merupakan titik permulaan kerjayanya sebagai seorang pengacara.

IKLAN

”Selamat tinggal ntv7 Malaysia.. saya memulakan perjalanan karier tv di sini.. mengacara pelancaran ntv7 pada 7 April 1998 bersama Rosyam Nor dan Hairie Othman..” tulisnya.

IKLAN
“Selamat Tinggal ntv7 Malaysia.. ” Sarimah Ibrahim Sedih Saluran NTV7 Tamat Siaran Hari Ini
Sumber Gambar : Youtube

Untuk pengetahuan semua, DidikTV akan menyiarkan program yang diterbitkan khusus berteraskan kurikulum dan kokurikulum KPM dan boleh ditonton menerusi saluran 107 di MYTV, saluran 147 di Astro dan saluran NTV7 di TV Unifi.

IKLAN

Sumber: Twitter ntv7 Malaysia, Facebook Sarimah Ibrahim