Setelah lebih kurang empat tahun pencarian Hero Remaja 2017 berakhir, barisan finalis masing-masing memilih hala tuju mereka sendiri, ada yang bergelar pelakon, ada yang berniaga, malah ada yang meneruskan kerjaya mereka sebelum ini.

Bagi Aziq Mukhriz yang tersingkir di episod ketiga, perjalanan karier lakonannya boleh dikatakan agak perlahan kerana sebelum ini dia lebih banyak meluangkan masa untuk fokus menghabiskan pelajaran terlebih dahulu.

Sekian Lama Menyepi, Finalis Hero Remaja 2017 Muncul Dalam Drama Gila-Gila Cinta
Instagram: @aziqmu

Nasib tidak begitu menyebelahinya apabila remaja berusia 22 tahun ini menamatkan pelajarannya di waktu pandemik dan selama setahun juga dia tidak dapat melakukan pekerjaan tetap ekoran situasi COVID-19.

“Saya habis praktikal pada musim PKP dan waktu itu tidak banyak yang saya boleh lakukan, lebih-lebih lagi untuk masuk dalam industri lakonan. Jadi, saya banyak luangkan masa untuk menjadi sukarelawan di pusat pemberian vaksin (PPV) dan sebelum itu sempatlah juga saya muncul sebagai pelakon extra dalam drama Project Anchor SPM,” luah Aziq.

IKLAN
Sekian Lama Menyepi, Finalis Hero Remaja 2017 Muncul Dalam Drama Gila-Gila Cinta
Instagram: @aziqmu

Namun, sudah menjadi rezeki kerana kini Aziq bakal beraksi di kaca televisyen dengan membawa watak besar dalam drama Gila-Gila Cinta.

Sekian Lama Menyepi, Finalis Hero Remaja 2017 Muncul Dalam Drama Gila-Gila Cinta

IKLAN

“Alhamdulillah, ini merupakan drama pertama yang Aziq dapat membawakan watak besar dalam sebuah drama. Aziq melakonkan watak sebagai Ben, seorang playboy kaya yang mempunyai perniagaannya sendiri dan ingin dijodohkan dengan pilihan ibunya. Konflik berlaku selepas Ben mula bertemu semula dengan bekas kekasihnya dan wanita pilihan ibunya juga berjumpa kembali dengan lelaki yang pernah dicintainya sebelum ini,”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aziq Mukhriz (@aziqmu)

“Cabaran untuk berlakon drama ini sememangnya ada kerana watak Ben mempunyai beberapa karakter berbeza bergantung dengan individu disekelilingnya. Kalau ikutkan, saya seperti membawa empat watak berlainan dalam drama ini. Namun, semuanya berjalan lancar kerana saya telah mendapat bimbingan daripada pengarah, Abang Pian yang banyak memberikan tunjuk ajar sepanjang berada di set lokasi penggambaran,” jelasnya lagi.

IKLAN

So guys, jangan lupa untuk menonton drama Gila-Gila Cinta yang akan mula ditayangkan pada malam ini pukul 9 malam di slot Lestary TV3 setiap hari Rabu hingga Sabtu.

**

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI