Pelakon Korea yang popular dengan rantaian drama seperti Vincenzo dan Descendants of the Sun, Song Joong Ki telahpun mengesahkan kisah percintaannya dengan seorang wanita bukan warganegara Korea setelah gosip hangat bertebaran sejak Hari Natal lalu.

Video serta foto menunjukkan mereka berdua sedang bercuti di kepulauan Bali, Indonesia. Sambil menyarungkan pakaian serba putih dan sepadan, wanita terbabit dilihat mempunyai ‘baby bump’ lantas membuatkan ramai percaya dia sedang hamil dengan bayi milik Joong Ki.

Sama Padan! Lihat 6 Fakta Tentang Katy Louise Saunders, Teman Wanita Inggeris Song Joong Ki

Penyebaran bukti-bukti tersebut telah memaksa agensi yang mewakili Joong Ki, High Zium Studio untuk ‘masuk campur’ dan mengeluarkan kenyataan pada hari ini.

Kata mereka, “Pelakon Song Joong Ki kini sedang mengenali seorang wanita dengan perasaan tulus. Kami berharap anda akan menyokong hubungan mereka.

“Sukar untuk mengesahkan mengenai perihal kehidupan peribadinya (mengenai khabar angin sedang mengandung) selain hubungan mereka ini. Kami menghargai sekiranya semua pihak tidak mengeluarkan sebarang laporan bersifat spekulasi yang tidak sahih.”

Biarpun tidak menamakan siapakah kekasih Joong Ki berkenaan, peminat telah mengorek segala info yang perlu diketahui mengenai wanita yang dicemburui ramai ini.

Sama Padan! Lihat 6 Fakta Tentang Katy Louise Saunders, Teman Wanita Inggeris Song Joong Ki
Katy Louise Saunders.

01

Benar, beliau bukannya berdarah Korea. Sebaliknya, wanita yang dikenali sebagai Katy Louise Saunders ini berketurunan Inggeris (sebelah ayah) dan Columbia (sebelah ibu). Katy berasal dari London dan dilahirkan pada 21 Julai 1984.

Ini menjadikan beliau setahun lebih tua daripada Joong Ki yang dilahirkan pada 19 September 1985.

IKLAN

02

Seperti Joong Ki, Katy pernah bergelar seorang pelakon namun tidaklah terkenal seperti rakan seangkatannya dan tidak seaktif dahulu. Antara projek yang pernah melibatkan Katy adalah filem-filem berbahasa Inggeris dan Itali seperti The Lizzie McGuire Movie, The Borgia, Third Person dan Welcome Home.

Sama Padan! Lihat 6 Fakta Tentang Katy Louise Saunders, Teman Wanita Inggeris Song Joong Ki
Katy dalam filem Los Borgia (2007).
Sama Padan! Lihat 6 Fakta Tentang Katy Louise Saunders, Teman Wanita Inggeris Song Joong Ki
Babak filem Welcome Home (2018) bersama Aaron Paul.

03

Sewaktu membesar, Katy dan keluarga perlu berpindah di antara London dan Itali disebabkan tuntutan kerja ayahnya. Oleh itu, Katy telahpun bergelar pelajar di sekolah berbahasa Inggeris di Roma sebelum melanjutkan pengajian dalam jurusan Pentadbiran Perniagaan di Bocconi University, Milan.

04

Jika korang ingin mencarinya di media sosial bagi kerja-kerja ‘stalking’, well, akaun media sosial Katy boleh dicari di Twitter (@katysaunders), Facebook (Katy Louise Saunders) dan Instagram (@katylouisesaunders). Bagaimanapun, Katy sudah tidak aktif memuat naik hantaran baharu sejak beberapa tahun lalu.

Sama Padan! Lihat 6 Fakta Tentang Katy Louise Saunders, Teman Wanita Inggeris Song Joong Ki

05

Pada 9 Disember lalu, media Korea Selatan dapat menghidu kehadiran Katy di samping Joong Ki sewaktu mereka tiba di Lapangan Antarabangsa Incheon dan foto-foto mereka telahpun dibidik oleh paparazzi di sana. Pada waktu itu, penggiat media di sana masih berteka-teki sama ada Katy ialah kekasih Joong Ki atau sekadar pegawai yang mengiringinya.

IKLAN

06

Status Katy sebagai wanita biasa yang tidak bergelar selebriti menjadikan beliau lebih ‘mysterious’. Tidak banyak petunjuk yang dapat diperolehi dalam arkib internet mengenainya. Cuma, fikiran peminat terus terarah kepada ucapan penerimaan trofi Daesang oleh Joong Ki di acara anugerah APAN Star bagi lakonannya dalam drama Vincenzo.

Selain berterima kasih kepada pasukan produksi drama terbitan Netflix itu, Joong Ki juga telah menyebut nama Katy, Nalla, Maya dan Antes. Nala merupakan anjing peliharaan Joong Ki manakala Maya dan Antes pula adalah anjing peliharaan Katy. Peminat berjaya membuat kesimpulan tersebut berdasarkan satu hantaran di Facebook Katy beberapa tahun lepas.

*

Ramai mula mengagak hubungan Joong Ki dan Katy ini sudahpun berlarutan melebihi setahun. Khabarnya, mereka diperkenalkan oleh rakan ‘mutual’.

Cuma hanya kebelakangan ini, Katy lebih terbuka di mata khalayak apabila kerap menemani teman lelakinya (giggles*) itu ke beberapa buah acara termasuklah semasa siding media drama Reborn Rich dilakukan di Singapura pada 7 Disember lalu.

IKLAN
Sama Padan! Lihat 6 Fakta Tentang Katy Louise Saunders, Teman Wanita Inggeris Song Joong Ki
Joong Ki semasa bertemu peminat di Singapura, awal Disember 2022.

Bukan hanya itu, Joong Ki juga dikatakan kini lebih selesa untuk memperkenalkan siapakah Katy kepada rakan-rakan produksi di set penggambaran melibatkannya. Aww..

**Nak cemburu.. but Katy Louise Saunders sounds like a lovely girl! Setuju?

Terdahulu, Song Joong Ki pernah berkahwin dengan rakan gandingannya dalam drama Descendants of the Sun (2016), Song Hye-kyo. Namun perkahwinan mereka berakhir pada tahun 2019 dan sejak itu, beliau lebih banyak menumpukan perhatian ke arah projek-projek filem serta drama hit.

ARTIKEL BERKAITAN: Personaliti Terlalu Berbeza, Song Hye Kyo Dedah Punca Bercerai Dengan Song Joong Ki – REMAJA

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI