Pasangan Song-Song Couple sah akan bercerai! 

 

Pasangan pelakon popular menerusi drama Descendant Of The Sun iaitu Song Joong Ki dan Song Hye Kyo dilaporkan bakal bercerai setelah pihak media dapat menghidu masalah rumah tangga mereka sejak beberapa bulan lalu.

Bagaimanapun, Song Joong Ki akhirnya mengiyakan segala spekulasi tersebut apabila dia memfailkan penceraian mereka di Mahkamah Keluarga Seoul, semalam.

Menerusi kenyataan media yang dibuat menerusi wakil peguam, dia sempat memohon maaf kepada peminat dan berharap agar mereka dapat memberikan privasi kepadanya berkaitan isu ini.

Dia juga tidak menjelaskan dengan lebih lanjut sebab perceraian dan hanya meminta sokongan para peminat sahaja.

Personaliti Terlalu Berbeza, Song Hye Kyo Dedah Punca Bercerai Dengan Song Joong Ki

 

Song Hye Kyo Jelas, Perbezaan Personaliti Jadi Punca

Namun begitu, tidak lama selepas wakil Song Joong Ki mengeluarkan kenyataan, agensi Song Hye Kyo pula iaitu AAA memberikan kenyataan media mereka serta sebab perpisahan tersebut.

IKLAN

Pertama sekali kami memohon maaf di atas berita buruk ini. Pelakon kami, Song Hye Kyo kini dalam proses penceraian dengan suaminya, Song Joong Ki setelah membuat pertimbangan dengan teliti.

“Sebab utama mereka berpisah adalah kerana perbezaan personaliti. Kedua-dua mereka tidak dapat mengatasi perbezaan tersebut seterusnya membawa kepada perpisahan ini.

“Kami memohon agar anda semua faham setakat ini sahaja yang boleh dikongsi memandangkan ia adalah privasi kedua-dua mereka.

“Kami juga memohon agar netizen tidak muncul dengan pelbagai spekulasi atau komen provokatif terhadap isu ini.

“Kami juga memohon maaf sekiranya menimbulkan kerisauan terhadap anda. Kami akan cuba mengatasi perkara ini pada masa akan datang,” kata kenyataan tersebut.

Personaliti Terlalu Berbeza, Song Hye Kyo Dedah Punca Bercerai Dengan Song Joong Ki

 

IKLAN

Dah Setuju, Bakal Cerai Dalam Masa Sebulan

Dalam pada itu, wakil peguam Song Joong Ki sekali lagi mengeluarkan kenyataan mereka mengatakan proses penceraian antara pelakon drama Arthdal Chronicles dan Encounter itu akan sah bercerai dalam masa kurang sebulan.

“Song Joong Ki dan Song Hye Kyo masing-masing bersetuju untuk berpisah dan tiada sebarang saman akan dilakukan.

“Beberapa rangka penceraian sudah dipersetujui, cuma ada sesetengah yang masih belum mendapat persetujuan masing-masing.

“Joong Ki juga sudah menyatakan tidak mahu saling salah-menyalahkan antara satu sama lain dan sudah bersetuju dengan penceraian ini,” kata kenyataan tersebut.

 

IKLAN

Dah Keluar Dari Rumah Kelamin

Khabar angin mengenai hubungan goyah pasangan Song-Song itu mula dihidu media beberapa bulan lalu.

Malah, media juga turut melaporkan bahawa kedua-dua pelakon itu sudah berpindah keluar dari rumah kelamin mereka sejak sebulan lalu.

Peminat Menangis!

Susulan itu, kelihatan ramai peminat yang turut sama menangisi khabar duka ini. Turut trending di Twitter adalah #SongSongCouple.

Pasangan ini berkahwin pada 31 Oktober 2017 dalam satu majlis privasi yang hanya dihadiri ahli keluarga dan teman rapat mereka sahaja.

Sumber: Koreaboo & Twitter

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI