Akhirnya hasrat para peminat dua kumpulan menjadi realiti apabila Kugiran Masdo dan kumpulan popular negara seberang, The Changcuters bakal menggegarkan Zepp Kuala Lumpur, pada 29 Disember ini.

Diberi nama Kugiran Masdo x The Changcuters, Kugiran Masdo Empire (KME) sebagai peneraju menganjurkan konsert julung kali yang menggabungkan ‘kolaborasi pecah’ antara Kugiran Masdo dan The Changcuters. Ia juga bakal menghimpunkan rantaian peminat yang menjadi tulang belakang mereka.

Wakil penganjur KME, saudara Azanol atau lebih dikenali sebagai Putu Ceri memberitahu, pihaknya yakin konsert berkenaan mendapat sambutan ekoran permintaan yang tinggi daripada pengikut tegar kugiran tersebut.

Sah! Kugiran Masdo Dan The Changcuters Bakal Gegarkan Zepp KL 29 Disember Ini!

“Sebagai penganjur KME mahu membawakan sebuah hiburan yang bersifat nusantara dan sangat berbesar hati kerana dapat menyatukan Masdo bersama The Changcuters. Ini melambangkan muzik tempatan atau dari negara jiran tidak ada beza jika kita saling menghargai, menyokong dan menghormati.

“Dengan dua genre muzik yang ‘gila gilaan’, disokong peminat yang sangat menjadi tulang belakang kelangsungan perjuangan kami, KME percaya Kugiran Masdo x The Changcuters di Zepp KL kelak akan mendapat sambutan.

IKLAN

“Apalagi pemilihan tanggal 29 Disember sebagai sebuah signifikan penutup tahun 2022 yang sudah melihat industri seni kembali semarak dan kami berharap kehadiran 2023 akan memberi lebih banyak rezeki serta kesempatan baik untuk seluruh industri terutama muzik,” ujarnya.

Sah! Kugiran Masdo Dan The Changcuters Bakal Gegarkan Zepp KL 29 Disember Ini!

Sementara itu, The Changcuters juga melahirkan keterujaan kembali ke Malaysia setelah sekian lama tidak membuat persembahan di hadapan peminat mereka di Malaysia, terutamanya buat Changcut Rangers.

“Tentu sekali lamaran yang diberi tidak akan disia siakan. Kugiran Masdo adalah sebuah ‘maniac’ di Indonesia dan The Changcuters sangat berbesar hati untuk berkongsi panggung dengan mereka.

IKLAN

“Kami akan pastikan malam Kugiran Masdo X The Changcuters adalah momen tak terlupakan buat semua penggemar kami,” kata The Changcuters.

Sekadar informasi, Kugiran Masdo yang cukup terkenal dengan hit Bunga dan Dinda telah berada dalam persada seni tempatan sejak 2015.

Untaian karya mereka yang bersadurkan irama 60-an kemudian meniadi kegilaan di Indonesia dan membuat Kugiran Masdo sebagai pemuzik ‘wajib’ dalam kebanyakan festival yang diadakan di serata republik tersebut.

IKLAN

Selain itu, The Changcuters pula cukup terkenal dengan muzik garage rock sudah menakluk belantika muzik Indonesia seawal tahun 2006 menerusi lagu seperti Rachun Dunia dan I Love You Bibeh.

Tiket bermula harga RM159 (Minami), RM179 (Berchanda), RM199 (Gila Gilaan), RM249 (Amore) dan RM799 (VIP Box) sudah mula dijual melalui https://tapau.asia/ticket.

+++Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Kredit foto: Instagram Kugiran Masdo


Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI