Tak dinafikan Marian Rivera memiliki raut wajah cantik sempurna! Macam tak puas setiap kali tengok kejelitaannya di kaca televisyen. Bahkan sejak zaman kanak-kanak lagi, terserlah kecantikan asli aktres popular Filipina ini.

Marian Rivera Bukan Sekadar Cantik, Siap Ada Ijazah Bidang Psikologi!

Bertuah empunya badan dikurniakan pakej lengkap. Patutlah sering menjadi buruan syarikat mewah antarabangsa!

ARTIKEL BERKAITAN: Masih Cantik & Awet Muda, Ini Wajah Terkini Pelakon Popular Drama Pangako Sa Yo

Marian Rivera Bukan Sekadar Cantik, Siap Ada Ijazah Bidang Psikologi! Marian Rivera Bukan Sekadar Cantik, Siap Ada Ijazah Bidang Psikologi!

Bukan Sekadar Cantik, Siap Ada Ijazah Dalam Bidang Psikologi!

Lahir pada 12 Ogos 1984 di Madrid, Sepanyol, anak kepada Francisco Javier Gracia Alonso dan Amalia Revera ini bukan calang-calang wanita. Dia memiliki pendidikan dalam Ijazah Sarjana Muda Psikologi dari De La Salle University Dasmarinas.

Bapa Marian merupakan warganegara Sepanyol manakala ibunya pula rakyat Filipina. Disebabkan perkahwinan campur tersebut, Marian mampu bertutur dalam tiga bahasa iaitu Sepanyol, Inggeris dan Tagalog.

Bakat Marian juga mula bersinar selepas kejayaan drama Marimar, Dyesebel, Amaya dan Temptation of Wife. Bahkan Marian juga ada bakat menyanyi. Sebelum ini Marian sudah menghasilkan dua album iaitu Marian Rivera Dance Hits dan Retro Crazy.

IKLAN

Marian Rivera Bukan Sekadar Cantik, Siap Ada Ijazah Bidang Psikologi! Marian Rivera Bukan Sekadar Cantik, Siap Ada Ijazah Bidang Psikologi!

Isteri Kepada Pelakon Kacak, Dingdong Dantes 

Beberapa tahun mencipta nama dalam industri seni Filipina, jelitawan ini memutuskan untuk berkahwin dengan aktor kacak Filipina, Dingdong Dantes pada 30 Disember 2014.

Berdasarkan populariti mereka berdua dan kejayaan masing-masing, perkahwinan mereka turut mendapat julukan The Royal Wedding di Filipina pada tahun berkenaan. Hampir setahun melayari bahtera perkahwinan, pasangan romantis ini dikurniakan anak perempuan comel iaitu Maria Letizia pada 23 November 2015.

Empat tahun kemudian, rumah tangga mereka diserikan dengan kehadiran cahaya mata lelaki yang dinamakan Jose Sixto G. Dantes IV pada tanggal 16 April 2019.

IKLAN

Marian Rivera Bukan Sekadar Cantik, Siap Ada Ijazah Bidang Psikologi! Marian Rivera Bukan Sekadar Cantik, Siap Ada Ijazah Bidang Psikologi!

Ada Peniagaan Bunga-bungaan Segar Flora Vida 

Selain aktif dengan aktiviti seni, Marian juga sebenarnya pengasas perniagaan bunga-bungaan segar Flora Vida by Marian. Ujarnya, bukan mudah untuk membahagikan masa di antara kerjaya dan keluarga namun kerana tanggungjawab terhadap peminat dan anak anak serta suami dia tetap akan memastikan semuanya berjalan lancar.

“Pada mulanya memang agak sukar menguruskan keluarga dan kerjaya dalam satu-satu masa. Tapi apabila anda sudah dapat membezakan masa satu yang menjadi keutamaan, ia akan menjadi mudah.

Di samping menjaga keluarga, dalam masa sama saya juga akan memantau perniagaan yang diusahakan kerana kedua-duanya adalah penting bagi saya. Walau ada ketikanya susah, tapi saya mampu uruskan keluarga dan perniagaan dengan baik.”

IKLAN

Selain perniagaan bunga segar, Marian juga mengeluarkan koleksi fabrik dan dekorasi kediaman rumah serta melancarkan jenama pakaian miliknya sendiri pada Disember lepas.

Sememangnya aura Marian cukup berbisa. Apa sahaja yang dijual mahupun dipromosikan pasti laris di pasaran. Patutlah ramai pengusaha dan syarikat berskala besar berebut-rebut menjadikan jelitawan Filipina ini sebagai duta.

Untuk rekod artikel ini merupakan artikel olahan semula dari Nona.

BACA LAGI : Elak Mekap…Rahsia Pelakon Filipina & Wanita Tercantik Di Dunia, LIZA SOBERANO Kekal Jelita

+++Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.


Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI