Selain Malaysia, Indonesia juga antara negara Asia yang teruk dilanda pandemik Covid-19. Banyak individu yang terkesan dek penutupan perniagaan dan juga kehilangan orang tersayang. Sesiapa sahaja tidak lepas dari kesan penularan virus ini.

Seperti yang terjadi kepada Rossa, dia berkongsi yang dirinya kerugian satu miliar rupiah ataupun bersamaan dengan RM287,961.37 dalam satu sesi temubual podcast bersama pengacara dan pereka fesyen, Ivan Gunawan.

Rugi Hampir RM300 Ribu Disebabkan Covid-19, Rossa Berkongsi Dia Pernah Positif Virus Tersebut
.

IKLAN

Kerugian yang dialami itu bukanlah kerugian kerana dia perlu menggunakan wang tersebut untuk tujuan perubatan sebaliknya rugi kerana perlu memulangkan wang deposit mereka yang sudah membayar untuk persembahannya.

Kongsi ibu satu anak ini, “Waktu itu saya mengalami demam kepialu, selepas melakukan pemeriksaan terus disahkan negative Covid -19. Kerana memang wajib bagi juri Indonesia Idol untuk membuat test PCR setiap minggu sebelum live di televisyen setiap Isnin. Sehingga hujung minggu keadaan masih lagi saya dan pembantu saya lima hari sebelum itu telah disahkan positif.

IKLAN

Rugi Hampir RM300 Ribu Disebabkan Covid-19, Rossa Berkongsi Dia Pernah Positif Virus Tersebut

IKLAN

“Khuatir dengan diri saya duduk di rumah sahaja biarpu disahkan nehgatif, selepas lima hari berehat saya masih lagi tidak sembuh. Kemudian, saya disahkan positif kerana saya perlu melakukan ujian Covid-19 sebelum terbang ke Surabaya bagi mengadakan satu persembahan, dari situlah baru saya tahu yang saya terjangkiti virus tersebut.”

Sumber: Tribun News, Sumber Gambar: Instagram Rossa

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI