Bagi penggemar filem aksi, francais filem ‘Mission: Impossible” pastinya akan tersenarai sebagai antara filem-filem terbaik dari genre tersebut. Nama Ethan Hunt kini tidak perlu lagi diperkenal dan bagi REMAJA, ia kini seharusnya wajib berada senada dengan nama agen perisikan popular, James Bond.

Jadi kamu sebagai pengikut filem ‘Mission: Impossible’ sudah pasti sangat familir dengan premis dan karakter Ethan Hunt – seorang ehen handalan rahsia daripada pertubuhan IMF. Bagaimana pula cabaran terbaru yang perlu dihadapi oleh Ethan Hunt dalam filem keenam siri filem ‘Mission: Impossible’?

[REVIEW] ‘Mission: Impossible – Fallout’ Sarat Aksi Di Luar Batasan Fikiran

Permulaan ceritanya, Ethan Hunt kini ditugaskan untuk melakukan risikan dan merampas kembali plutonium yang akan dijual kepada pihak pengganas. Namun dia terpaksa bertemu sekali lagi dengan musuhnya, Solomon Lane. Pada masa menjalankan misi, Solomon terlepas dari genggaman pihak berkuasa seterusnya mengancam jutaan manusia dan boleh menyebabkan kemusnahan global yang tak tercapai dek akal!

IKLAN

ARTIKEL BERKAITAN: Barisan Trailer Hebat Di Comic Con 2018 Seperti Aquaman & Godzilla

Ethan Hun yang dilakonkan oleh Tom Crusie kini nampak lebih berusia. Kadangkala dia nampak seakan sudah bosan dengan segala ancaman yang perlu dihadapinya setiap kali munculnya ancaman. Namun ia tidak menghalang dirinya untuk sentiasa melakukan apa sahaja yang perlu demi menjaga keamanan dan menyelamatkan orang-orang yang tidak berdosa.

IKLAN

Selain berdepan ancaman pengganas, Ethan Hunt juga perlu berdepan dengan karenah birokrasi CIA terutamanya dari kuat mereka, Erika Sloan selaku Pengarah CIA. Bagi Erika, pasukan IMF tidak ubah seperti ‘kanak-kanak’ yang bebas bermain di taman permainan tanpa sebarang peraturan.

Konflik dalaman Ethan juga sedikit sebanyak ditonjolkan di dalam sekuel kali ini. Kerisauannya yang tidak pernah padam akan keselamatan Julia yang juga merupakan isterinya dahulu. Dendam Solomon Lane juga bakal menyajikan plot yang memberikan impak sangat besar.

IKLAN

[REVIEW] ‘Mission: Impossible – Fallout’ Sarat Aksi Di Luar Batasan Fikiran

Kemunculan Henry Cavill yang membawa watak sebagai perisik dan pembunuh profesional CIA, August Walker juga cukup memberikan impak besar. Dia ditugaskan oleh Erika Sloan untuk megikuti pasukan IMF bagi mengawasi pergerakan Ethan Hunt dan juga memastikan misi berjalan lancar. Namun, di sebalik itu terdapat motif rahsia yang dibawa oleh August Walker.

Bgai REMAJA, ‘Mission: Impossible – Fallout’ merupakan sebuah filem aksi yang lengkap. Dan tidak salah juga untuk kami katakan bahawa ia merupakan antara filem aksi terbaik tahun ini. Ia telah mula ditayangkan di seluruh negara bermula hari ini. Go check it out!

RATING: 4/5

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI