Buat julung kalinya, sebuah program realiti digital pertama pencarian makeup artist, Nona Fabulous MUA 2019 dengan kolaborasi jenama kosmetik, Farmasi Color Cosmetic (FCC) dilancarkan hari ini.

Bertempat di Sogo i-City Shah Alam, program tersebut dilancarkan oleh editor majalah Nona, Kiffy Razak bersama Pengarah Urusan FCC, Ili Zawani Ismail.

“Terima kasih sangat-sangat kepada FCC kerana berkolaborasi dengan majalah Nona, terima kasih saya juga kepada semua MUA Malaysia yang mewarnai majalah Nona sepanjang 34 tahun di Malaysia.

“Tanpa mereka ini tak mewarnailah majalah Nona itu. Dan untuk mewarnai lagi industri makeup di Malaysia maka lahirkan Fabulous MUA.

IKLAN

“Kita nak cari bakat yang terbaik, kita memang dah ada yg terbaik, yang professional jadi kita nak lahirkan lagi ramai. Saya tahu ramai skill makeup banyak jadi kita nak blast lagi, nak ada nilai, ada aura, kita nak bawa mereka ke level seterusnya, jelasnya ketika majlis pelancaran program realiti tersebut.

Program Realiti Digital Pertama Nona Fabulous MUA 2019 Bakal Bermula November Ini!

Untuk pengetahuan, Nona Fabulous MUA 2019 akan mengadakan tarikh uji bakat pada 14 dan 15 September depan di Performing Arts Theatre, MSU, Shah Alam bermula jam 10 pagi hingga 5 petang.

IKLAN

Untuk join, para peserta boleh mendapatkan boring pendaftaran melalui majalah Nona edisi September 2019 dan membawa portfolio solekan atau hasil kerja mereka. Selain itu, resit pembelian barangan FCC juga perlu disertakan.

Terdapat juga tiket fast lane yang dibuka kepada para peserta di mana mereka perlu memuat naik video kreatif bersama produk FCC dan majalah Nona serta memuat naik video tersebut di Instagram beserta #Fabulousmua dan #fabulousmuanonaxfcc. 30 pemenang bertuah akan mendapat tiket fast lane ini.

IKLAN

Sementara itu, program tersebut bakal disiarkan sebanyak 6 episod bermula pada 1 November jam 8 malam di platform digital Youtube Majalah Nona dan Facebook Majalah Nona.

Pemenang bakal membawa pulang hadiah lumayan berupa wang tunai, hotel penginapan, barangan kemas dan juga set penjagaan diri.

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI