Siapa yang makan cili, dialah yang terasa pedasnya.

Pengacara televisyen, penulis dan penceramah bebas Malaysia, Amin Idris menempelak sesetengah golongan yang gemar mencetuskan kontroversi kebelakangan ini terutamanya menerusi medium media sosial demi mendaki carta populariti dalam kalangan warganet.

Perbuatan golongan sebegini menampakkan mereka seakan sanggup menggadaikan maruah serta reputasi yang pernah dipegang oleh mereka suatu masa dahulu demi menagih perhatian orang ramai.

Catat Amin menerusi akaun Instagram beliau pada malam Isnin, rakyat Malaysia dirasakannya semakin hari semakin memberi ruang buat golongan tersebut untuk bermaharajalela dengan terus-menerus memberikan mereka perhatian biarpun dipalit negativiti.

“Please Stop Making Stupid People Famous..” – Selar Amin Idris

IKLAN

“Malaysia ni senang nak jadi famous.

“Buat lagu raya nyanyi sumbang, hina exam Sijil Pelajaran Malaysia (SPM), terbaru jadi bapak ayam, zaaaaaasss sekelip mata jadi ‘selebriti’,” catatnya, jelas menyentuh beberapa isu yang dimulakan sendiri oleh golongan berpengaruh kebelakangan ini.

Biarpun tidak menyebut nama individu tertentu, ramai yang dapat mengagak siapakah gerangan tiga orang lelaki yang dimaksudkannya. Meninjau bahagian komen pula, ramai yang bersetuju dengan luahan Amin tersebut.

IKLAN

Please stop making stupid people famous. Nilai dan ilmu dipandang sepi dan sendu,” simpul personaliti kelahiran Sarawak itu.

“Please Stop Making Stupid People Famous..” – Selar Amin Idris

IKLAN

Terbaru, sebuat platform web penstriman telahpun dikecam warganet gara-gara menjemput Hot Daddy atau nama sebenarnya, Hasli Ikhwan Arif Zul Hasli yang kini berdepan dakwaan atas tuduhan mengiklankan khidmat persundalan menerusi aplikasi X sebagai tetamunya.

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI