Foto: ENGEAR

Selain daripada faktor kediaman yang perlu dibersihkan dan barangan yang perlu dibuang setelah kediaman dinaiki air, salah satu kegusaran mangsa bencana banjir tentunya adalah keadaan kenderaan yang entah masih boleh dihidupkan ataupun tidak.

Justeru, syarikat automotif tempatan, PERODUA tampil ke hadapan untuk meringankan beban pemilik kenderaan jenama tersebut.

Menurut Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Perodua, Datuk Zainal Abidin Ahmad, perkhidmatan nilai tambah ini adalah usaha syarikat tersebut untuk selalu bersama pelanggan mereka sewaktu berlakunya bencana domestik seperti ini.

PERODUA Tawar Rebat, Diskaun & Pemeriksaan Percuma Untuk Kenderaan Mangsa Banjir
Foto: ENGEAR (Gambar hiasan)

Perodua kini menawarkan rebat perkhidmatan tunda, diskaun ke atas alat ganti terpilih dan pemeriksaan kenderaan percuma.

Selain itu, korang boleh menuntut perkhidmatan menunda sehingga kos maksimum RM100 di kedai servis Perodua berdasarkan syarat-syarat yang dikenakan.

IKLAN

Mereka turut menawarkan potongan diskaun 20 peratus bagi alat ganti terpilih yang telah rosak akibat banjir. Ini merangkumi barangan elektronik, gasket baik pulih enjin, tempat duduk kenderaan, trim pintu dan permaidani.

Jelas Perodua lagi, alat ganti tulen akan dilengkapi dengan jaminan pengeluar. Oleh itu, mereka meminta pelanggan untuk tidak menggantikan bahagian yang sudah rosak dengan alat ganti tiruan kerana ia boleh menjejaskan prestasi kenderaan.

IKLAN
PERODUA Tawar Rebat, Diskaun & Pemeriksaan Percuma Untuk Kenderaan Mangsa Banjir
Foto: Perodua

Disebabkan terdapat beberapa pusat perkhidmatan Perodua yang kini turut sama terjejas akibat banjir, pelanggan digalakkan untuk merujuk kepada mana-mana cawangan perkhidmatan Perodua di seluruh Malaysia untuk mendapatkan bantuan.

Korang boleh menghubungi talian khidmat pelanggan bebas tol Perodua di talian 1-800-88-5555 untuk bantuan tunda (terma dan syarat dikenakan).

IKLAN

Dengan inisiatif yang dilakukan pihak Perodua ini, setidak-tidaknya ramai pemilik kenderaan Perodua dapat membaik pulih kenderaan mereka tanpa perlu mengeluh dengan kos membaiki yang terlalu tinggi.

**

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Sumber: (1)