Menjadi individu Noor Neelofa Mohd Nor bukanlah mudah seperti yang dilihat oleh masyarakat. Kejayaannya hari ini dilalui penuh dengan cabaran dan liku-liku sebelum sampai ke tahap di mana personaliti ini berada sekarang.

Bermula dengan hanya seorang peniaga kasut selepas Neelofa menjuarai Pencarian Dewi Remaja 2009/10, wanita ini terus mewarnai industri hiburan tanah air dengan membintangi drama serta filem, selain turut bergelar pengacara TV dan model.

Setapak lagi ke hadapan, Neelofa terus menempa kejayaan dan bergelar seorang usahawan berjaya melalui jenama tudungnya, Naelofar Hijab.

ARTIKEL BERKAITAN: Retweet Paling Popular 2019 Milik Neelofa

Pernah Kena Reject Dengan Jenama Fesyen Terkenal, Neelofa Enggan Hijabi Digelar ‘Kampung’

Nama Neelofa juga kini sudah ke peringkat antarabangsa apabila dia sering menghadiri pertunjukan fesyen yang menghulurkan jemputan kepadanya.

IKLAN

Sebagai seorang selebriti berhijab, Lofa turut berbangga kerana dia menjadi di antara wakil pertama individu berhijab di pentas fesyen dunia.

Pernah ditolak oleh jenama fesyen terkenal dunia

Berkongsi pengalamannya ketika mula-mula berhijab dahulu, Lofa mengakui bahawa dia pernah ditolak oleh sebuah jenama fesyen terkenal dunia yang bertapak di Malaysia ketika ingin membuat pinjaman pakaian daripada mereka.

“Masa mula-mula saya nak loan baju dari[ada sebuah jenama fesyen mewah dunia, saya pernah kena reject kerana mereka mengatakan bahawa jenama tersebut tidak sesuai dipakai oleh individu yang berhijab.”

IKLAN

Oh no they did not!

Pernah Kena Reject Dengan Jenama Fesyen Terkenal, Neelofa Enggan Hijabi Digelar ‘Kampung’

“Ketika itu saya agak terkejut kerana alasan yang diberikan oleh pihak mereka.

“Adakah mereka ingat orang yang berhijab itu tidak pandai bergaya? Orang kampung? Jadi dari situ saya rasa tercabar dan ingin membuktikan bahawa wanita berhijab juga mampu duduk serta berdiri sebaris dengan orang lain di peringkat antarabangsa.

IKLAN

“Mula-mula saya menggayakan turban jika menghadiri event luar negara tetapi Alhamdulillah, pada September lalu saya berjaya menggayakan hijab sepenuhnya ketika menghadiri fashion show antarabangsa. Saya bangga kerana dapat membawa imej berhijab di mata dunia.

“Ini baru langkah permulaan untuk saya kerana ada banyak lagi yang saya nak capai dalam kerjaya ini,” jelas Neelofa yang berkongsi pengalamannya bersama Top 7 Finalis Dewi Remaja di Ate Cetera, Sri Hartamas.

Walaupun sibuk dengan kerjayanya, Neelofa sempat meluangkan masa bersama juniornya bagi memberi semangat dan kata-kata nasihat kepada mereka yang bakal memasuki dunia hiburan nanti.

Pernah Kena Reject Dengan Jenama Fesyen Terkenal, Neelofa Enggan Hijabi Digelar ‘Kampung’

Apa-apa pun, terima kasih kami ucapkan kepada Neelofa dan semoga anda lebih berjaya di masa akan datang dan terus menjadi inspirasi buat anak muda yang ingin berjaya.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI