Seorang lelaki yang didakwa menyerang pelakon terkenal, Kamal Adli akan direman seminggu lagi bagi tujuan melengkapkan pemeriksaan kesihatan di Institut Kesihatan Mental (IMH) republik itu.

ARTIKEL BERKAITAN: Kamal Adli Cedera Diserang Dengan Cota, Terpaksa Ditidurkan

Penyerang Kamal Adli Direman Seminggu Lagi Untuk Penilaian PsikiatriKondisi Kamal Adli yang kini makin sembuh.

Menurut Hakim Daerah Terence Tay, terdapat permohonan daripada IMH supaya reman itu dilanjutkan bagi melengkapkan peperiksaan.

“Saya membenarkan permohonan untuk anda direman selama seminggu lagi di IMH,” katanya sambil menambah sebutan kes seterusnya adalah pada 4 April.

Menurut laporan, pada 14 Mac lalu, mahkamah telah membuat keputusan supaya lelaki tertuduh itu direman selama dua minggu untuk menjalani penilaian psikiatri di institut itu.

IKLAN

Dia didakwa di Mahkamah Negeri pada 14 Mac kerana disyaki terlibat dalam kes yang menyebabkan kecederaan menggunakan senjata berbahaya secara sukarela.

Penyerang Kamal Adli Direman Seminggu Lagi Untuk Penilaian PsikiatriCota besi yang digunakan oleh suspek ketika insiden.

Jika sabit kesalahan, kesalahan menyebabkan kecederaan secara sukarela dengan senjata berbahaya di bawah Seksyen 324 Kanun Keseksaan boleh membawa hukuman penjara yang dapat dilanjutkan sehingga tujuh tahun, denda, rotan, atau mana-mana kombinasi hukuman tersebut.

IKLAN

Turut hadir di mahkamah hari ini ialah peguam Kamal, Jason Wee dari Firma Undang-undang AVW yang berpusat di Malaysia.

Sekadar informasi, kecoh 12 Mac yang lalu apabila Pasukan Polis Singapura telah dimaklumkan mengenai satu kes di 1 Expo Drive di mana suspek didakwa telah menyerang pelakon Malaysia itu dengan cota. Dimaklumkan bahawa pihak polis telah pun merampas senjata itu sebagai bahan bukti kes dan siasat kini sedang dijalankan.

BACA LAGI: Penampilan Terbaru Song Ji Hyo Nampak “Handsome”, Bakal Jadi Trend Rambut 2022?

IKLAN

+++Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

SUMBER FOTO: Mstar, The Star, Bernama

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI