Foto: portswigger.net

Sebelum ini kami pernah menyiarkan artikel tentang pengguna telefon bimbit lama nampaknya tidak lagi boleh menggunakan aplikasi WhatsApp bermula 1 Januari 2021 kerana aplikasi tersebut akan memberhentikan operasi kepada peranti lama.

BACA: Aplikasi WhatsApp Bakal Dihentikan Pada 1 Januari 2021 Bagi Pengguna Telefon Lama

Bukan itu sahaja, WhatsApp juga telah mula mengemaskini polisi dan kepenggunaan baru untuk aplikasi mereka dengan memnta izin berkongsi data pengguna kepada Facebook. Jika korang tidak bersetuju data dikongsi oleh Facebook korang terpaksa berhenti menggunakan WhatsApp sepenuhnya.

IKLAN

Polisi baru ini akan dilaksanakan secara efektif bermula 8 Februari 2021 dan selepas tarikh tersebut, pengguna perlu bersetuju jika ingin terus menggunakan aplikasi itu.

IKLAN
Pengguna Boleh Guna Aplikasi Signal Sebagai Menggantikan WhatsApp
Twitter: Elon Musk

Ekoran daripada situasi ini, Elon Musk yang merupakan pengasas Tesla telah memuat naik ciapan di Twitter dengan menyaran pengguna menggunakan aplikasi Signal sebagai pilihan. Walaupun Musk tidak menyebut Facebook atau WhatsApp secara terang-terangan namun ia memberi gambaran bahawa dia mengesyorkan pengguna untuk beralih kepada Signal susulan daripada kes polisi baru WhatsApp.

IKLAN
Pengguna Boleh Guna Aplikasi Signal Sebagai Menggantikan WhatsApp
Foto: nbcnews.com

Ha, lepas ni korang bolehlah cuba untuk download aplikasi Signal ini kalau tak mahu data korang dikongsi di Facebook. Mungkin fungsinya seakan WhatsApp so why not kan?

Sumber: The Verge

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI