Ada sebab mengapa drama Sweet Dreams begitu digemari oleh penonton tempatan.

 

Selain daripada lakonan menyakinkan oleh barisan pelakonnya seperti Ben Amir, Mira Filzah, Sean Lee, Yuna Rahim dan ramai lagi, drama Sweet Dreams yang sedang ditayangkan di saluran Astro RIA juga mempunyai mesej yang amat mendalam.

Setiap baris skrip yang ditulis tidak hanya dicakapkan oleh para pelakon secara kosong. Skrip yang ditulis sebenarnya memberi makna kepada babak tertentu.

BACA: Reply ‘Kerek’ Macam Qash Adam Buatkan Peminat Ben Amir Terhibur

Seperkara lagi, body languange karakter terutamanya di antara 3 pelakon utamanya juga ‘sampai’ ke hati penonton.

Peminat Drama Sweet Dreams Terkejut Ada Makna Pada Jumlah Kuntuman Bunga Ros

Satu babak yang masih berbekas di kebanyakan penonton setiap drama Sweet Dreams adalah semasa pemberian bunga ros kepada watak Puteri lakonan Mira Filzah.

Menurut seorang pengguna Twitter @pumpuumpkinn, babak tersebut telah mengajarnya mengenai pemberian ros kepada seseorang yang istimewa.

“Never knew that different number of buds of roses brings a different meaning..”

Wow, betul ke?

Ada kebenarannya jika berpandukan kepada sejarah pemberian bunga ros. Cuba korang tengok makna jumlah kuntuman ros daripada 1 hingga 10 kuntum.

 

10 Kuntum

Mesej ringkas untuk memberitahu si dia adalah sempurna di mata korang.

IKLAN

 

9 Kuntum

Simbol cinta selama-lamanya. Kekasih akan selalu menghadiahkan 9 kuntum bunga ros jika dia berniat untuk menghabiskan sepanjang hayatnya dengan korang.

Peminat Drama Sweet Dreams Terkejut Ada Makna Pada Jumlah Kuntuman Bunga Ros

 

8 Kuntum

Lapan menandakan sokongan. Jika korang mempunyai kekasih, ahli keluarga atau rakan yang sedang melalui kepayahan atau si dia merasa down, berikannya 8 kuntuman.

 

7 Kuntum

Tujuh adalah angka yang istimewa bagi mana-mana couple. Jika 7 kuntum ros diberikan, si dia nampaknya amat menyukai kamu dan tiada yang lain.

 

IKLAN

6 Kuntum

Korang di fasa sedang mengenali. Namun, si dia sedang cuba mencuba nasib untuk membawa hubungan tersebut ke peringat seterusnya. Angka 6 bermaksud, “Please be mine”.

 

5 Kuntum

Kebanyakan couple yang sering menghadiahkan pasangan dengan bunga ros akan memilih angka 5. Ia mengingatkan semula pasangan bahawa si dia adalah seseorang yang istimewa untuk kamu and you care for that person.

Peminat Drama Sweet Dreams Terkejut Ada Makna Pada Jumlah Kuntuman Bunga Ros

4 Kuntum

Pasangan sedang cuba untuk ‘mengukuhkan cintanya’ terhadap korang. Angka empat bermaksud tiada siapa yang akan menghalang korang untuk bersama.

 

3 Kuntum

Well, you guessed it.

3 kuntum ros, 3 perkataan magis. I LOVE YOU

IKLAN

 

2 Kuntum

Korang berada di fasa hangat bercinta. Walaupun 2 adalah jumlah yang sedikit janggal, namun ia bermaksud korang amat mencintainya sedalam-dalamnya.

Peminat Drama Sweet Dreams Terkejut Ada Makna Pada Jumlah Kuntuman Bunga Ros

 

1 Kuntum

Selalu menonton rancangan The Bachelor di mana si lelaki akan memberikan sekuntum ros kepada peserta yang mara ke episod seterusnya?

Sekuntum ros bermaksud cinta pandang pertama.

Kalau korang ingin memberi hint awal kepada si dia, sekuntum ros sudah cukup untuk date yang pertama.

*

Haa, bolehlah korang gunakan jumlah kuntuman ros sebagai pickup line selepas ini. Hihi!

*

HEY GIRLS, WE’RE BACK!

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI