Bintang baru K-pop sering menjadi perhatian peminat hiburan dan ada kalanya, mereka terlebih dahulu mendapat perhatian sebelum membuat debut secara rasmi kepada umum.

Terbaharu, pelatih baru syarikat pengurusan Big Hit Entertainment berjaya mencuri perhatian warganet apabila videonya dikongsi di media sosial. Sebaik sahaja videonya tular, para peminat bingkas ‘menjadi detektif’ dan cuba mencari identiti bintang baharu itu. Hasilnya, remaja berwajah pan-asian ini rupanya memang memiliki darah kacukan Amerika dan Jepun.

Foto: Allkpop
Foto: Allkpop
Foto: Allkpop

Menurut carian yang dilakukan warganet, pelatih yang menggunakan nama pentas JJ (Jayjay) itu dilahirkan pada tahun 2006 dan berasal dari Hyogo, Jepun. Bukan hanya memiliki wajah tampan, JJ juga khabarnya berbakat besar dalam bidang tarian.

IKLAN

Walaupun belum melakukan debut secara rasmi, namun JJ sudah mendapat sokongan dan perhatian peminat sedunia. Tambahan pula apabila dia dikelolakan oleh Big Hit Entertainment yang juga bertanggungjawab membawa nama BTS ke peringkat antarabangsa, ramai berharap agar JJ serta grup baharunya kelak akan menerima peluang yang sama.

IKLAN

IKLAN

Wah, belum apa-apa lagi dah ramai penyokong. Tak sabar nak tunggu debut JJ. Hiks!

Sumber: (1)