Pelakon K-drama popular genre komedi romantik, Gong Hyo Jin telah memilih kota New York sebagai lokasi menamatkan zaman bujangnya bersama penyanyi-pencipta lagu, Kevin Oh pada hari ini.

Ini berikutan Kevin Oh yang berdarah Korea-Amerika dilahirkan dan dibesarkan di Long Island.

Syarikat pengurusan Hyo Jin, Management SOOP mengesahkan perkhabaran tersebut melalui kenyataan yang berbunyi, “Adalah benar bahawa pasangan tersebut akan berkahwin di New York pada hari ini.”

Pelakon Wanita ‘Rom-Com’ K-Drama Popular Tamatkan Zaman Bujang

IKLAN

Khabarnya, hanya ahli keluarga dan kenalan rapat sahaja yang menghadirinya. Antara selebriti yang dilaporkan ‘terbang’ ke sana ialah Jung Ryeo Won dan Uhm Ji Won yang merupakan rakan lama Hyo Jin.

Biarpun dipisahkan dengan jurang usia 10 tahun; cinta Hyo Jin, 42 dan Kevin Oh, 32 telah bertaut utuh selepas dua tahun berpacaran dan enam bulan mendedahkan perhubungan mereka kepada khalayak ramai. Mungkin ia disebabkan minat sama yang dikongsi pelakon popular Korea itu bersama komposer berbakat ini sebagai anak seni.

Sejak Hyo Jin berjaya menangkap jambangan bunga di perkahwinan Son Ye Jin dan Hyun Bin pada Mac lalu, ramai pihak mula berteka-teki mengenai tarikh perkahwinan Hyo Jin pula. Kini mereka tidak lagi perlu menyembunyikan perhubungan mereka.

IKLAN

Pelakon Wanita ‘Rom-Com’ K-Drama Popular Tamatkan Zaman Bujang

Untuk pengetahuan, Hyo Jin mencipta populariti menerusi drama bergenre romantik komedi seperti When The Camellia Blooms (2020), Don’t Dare To Dream (2016), It’s Okay That’s Love dan banyak lagi projek lain. Manakala Kevin Oh pula menempa nama menerusi album EP Stardust dan banyak runut bunyi bagi filem serta drama Korea.

IKLAN

Tahniah kepada pasangan sama cantik sama padan ini!

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.