Home Berita Pelakon Akui Ikut Ajaran Sesat, Bahaya Ajaran Millah Abraham Di Malaysia

Pelakon Akui Ikut Ajaran Sesat, Bahaya Ajaran Millah Abraham Di Malaysia

GAMBAR HIASAN

Umat lslam hari ini memang banyak cabaran yang perlu ditempuhi, dengan Islamphobia, pelbagai pendemik dan paling teruk ialah cabaran akidah yang boleh mengancam keselamatan akidah umat lslam sendiri.

ARTIKEL BERKAITAN: “Dah Lama Perasan Tempat Ni,” Wujud Ajaran Ayah Pin Versi Baharu Di Lembah Klang?

Ancaman ajaran sesat adalah paling merbahaya kepada akidah umat lslam yang dibawa oleh individu atau golongan tertentu.

Pelakon Akui Ikut Ajaran Sesat, Bahaya Ajaran Millah Abraham Di Malaysia
Foto Via Media Hiburan

Baru-baru ini negara dikejutkan dengan pendedahan seorang pelakon aksi, Pablo Amirul mengenai ajaran sesat Millah Abraham selepas ia  tular di media sosial. Apa yang lebih mengejutkan, pelakon Polis Evo itu juga mengakui pernah terjebak dan kini menyesal mengikuti ajaran sesat tersebut.

Dalam masa sama, pelakon filem Air Force The Movie: Selagi Bernyawa itu memaklumkan sudah dipanggil Polis Diraja Malaysia (PDRM) dan bakal bertemu jabatan agama dalam masa terdekat.

Terdahulu, menerusi perkongsian secara langsung di Facebook (FB), Pablo mendedahkan dirinya sudah dua tahun mengikuti ajaran sesat berkenaan. Jelas Pablo, dia berbuat demikian selepas mengikuti seorang wanita yang juga bekas kekasihnya dipercayai juruterbang.

Ajaran Millah Abraham Terpesong Dan Sangat Merbahaya

+++Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.