Penampilan istimewa penyanyi nombor satu negara, Datuk Seri Siti Nurhaliza Tarudin menyampaikan laporan cuaca bagi siaran berita di TV1 semalam, mencuri tumpuan penonton.

Penyanyi lagu popular Jerat Percintaan itu dilihat mengenakan busana berwarna hitam dengan tudung berwarna kelabu kelihatan bersahaja malah tidak sekali gugup ketika menyampaikan ramalan dan keadaan cuaca pada 21 Disember 2022.

“Power baca ramalan cuaca” Laporan Kaji Cuaca Siti Nurhaliza Curi Tumpuan Ramai

Dalam hantaran di Instagram, penyanyi Jerat Percintaan itu berterima kasih kepada Kementerian Sumber Asli, Alam Sekitar dan Perubahan Iklim serta MetMalaysia atas peluang tersebut.

“Terima kasih MetMalaysia menjemput saya berkolaborasi dengan penyampai ramalan dan keadaan cuaca pada 21 Disember 2022 (Rabu).

IKLAN

“Kolaborasi itu diharap dapat menggalakkan orang ramai mengikuti keadaan cuaca dan bertindak mengikut nasihat berkaitan risiko bencana seperti banjir, angin kencang dan laut bergelora,” tulisnya.

“Power baca ramalan cuaca” Laporan Kaji Cuaca Siti Nurhaliza Curi Tumpuan Ramai

Sempat REMAJA menjengah di ruangan komen, rata-rata peminat dan rakan artis telah membanjiri dengan mencoret pelbagai reaksi apabila penyanyi tersebut membuat kemunculan pada Berita Wilayah itu.

IKLAN

“Kali ini paling semangat layan laporan cuaca…” komen seorang warganet.

“Tersengih-sengih menonton Tokti, siap sampai habis pula menontonnya,” komen juga seorang peminatnya.

“Power baca ramalan cuaca” Laporan Kaji Cuaca Siti Nurhaliza Curi Tumpuan Ramai

IKLAN

“Sayang Tokti always, power suara membaca ramalan cuaca. Jelas elok. Nada suara Tokti teringat arwah Farith Ismeth Emir ketika membaca berita,” komen lagi peminat lain.

ARTIKEL BERKAITAN: Siti Nurhaliza Tersenarai 500 Muslim Paling Berpengaruh di Dunia Bagi Tahun 2022

+++Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

SUMBER FOTO: Instagram Siti Nurhaliza