Kalau korang masih ingat punyalah power pengaruh Ayah Pin dulu sampai dia ada ribuan pengikut termasuklah warga asing dan golongan profesional.

Umat lslam hari ini memang banyak cabaran yang perlu ditempuhi, dengan Islamphobia, pelbagai pendemik dan paling teruk ialah cabaran akidah yang boleh mengancam keselamatan akidah umat lslam sendiri. Ancaman ajaran sesat adalah paling merbahaya kepada akidah umat lslam yang dibawa oleh individu atau golongan tertentu.

Terbaru, tular mengenai ajaran sesat yang dikatakan menyerupai Ayan Pin didakwa mula bertapak di Lembah Klang.

Menerusi Facebook We Are All Firdaus Wong yang mendedahkan perkara itu, sebuah kuil beralamat di Puchong dikatakan menjadi lokasi penganut ajaran agama itu berkumpul.

IKLAN

Memetik perkongsian tersebut, kuil berkenaan didakwa menghimpunkan ajaran pelbagai agama termasuk Islam.

IKLAN

Ajaran Ayah Pin Versi Baru?Dulu Ayah Pin mengaku semua agama dia yang cipta dan semua agama adalah sama serta dibuat…

Posted by We Are All Firdaus Wong on Saturday, 8 August 2020

“Malah simbol-simbol agama di sana juga ada kaitan dengan fahaman pluralisme. Fahaman ini bercanggah dengan ajaran Islam. Islam itu tinggi dan tidak ada yang lebih tinggi darinya,” menurut perkongsian tersebut.


IKLAN

Perkongsian itu juga turut memuat naik beberapa keping gambar yang didakwa berkait dengan ajaran sesat tersebut. Paling memeranjatkan, terdapat sekumpulan lelaki bersongkon dipercayai beragama Islam berkumpul dalam satu acara dalam kuil yang turut dihadiri penganut Buddha.

Rata-rata netizen memberikan respon terkejut dan ada juga yang memberi tahu, ajaran ini sudah lama menapak di Lambah Klang.

Allahu, Moga Allah tetapkan iman kita dan jauhkan dari fitnah dajjal..na’uzubillahiminzaalik