Seorang yang aktif bersukan, Afiq pernah mewakili sekolah dalam sukan tenis dan renang serta menjadikan aktiviti boxing sebagai hobinya. Pernah menetap selama empat tahun di Amerika Syarikat, anak muda berusia 20 tahun ini mempunyai minat yang tinggi dalam bidang peragaan fesyen, namun mengakui sebelum ini dia tidak berkeyakinan dengan tubuh badannya.

Semuanya bermula apabila ibunya sering memberikan sokongan dan galakkan untuk Afiq cuba memasuki industri seni. Dia kini merupakan model sambilan yang juga bercita-cita untuk menjadi seorang pelakon terkenal tanah air.

Afiq juga merupakan pelajar bidang aviation yang turut menjadikan kerjaya juruterbang sebagai backup plan sekiranya dia tidak dapat meneruskan kerjaya dalam bidang hiburan.

“Saya sekarang sedang belajar bidang kejuruteraan penerbangan di UniKL MIAT. Jadi, disebabkan PKP ini, saya mengikuti kelas secara online dan jika tiada kelas saya akan belajar sendirian di rumah,” jelas Afiq.

IKLAN

Pelajar Jurusan Kejuruteraan Penerbangan, Afiq Hamidon Juga Berbakat Dalam Sukan Tenis

“Waktu petang pula dalam lebih kurang pukul 5, saya dan ayah akan memulakan rutin bermain tenis. Ayah merupakan jurulatih saya dan disebabkan PKP gelanggang tenis semua tutup, jadi kami hanya berlatih di kawasan berhampiran rumah,”

IKLAN

Pelajar Jurusan Kejuruteraan Penerbangan, Afiq Hamidon Juga Berbakat Dalam Sukan Tenis

“Pada waktu malam, saya banyak menghabiskan masa untuk membuat muzik kerana suasana malam yang sangat sunyi dapat memberikan idea untuk berkarya. Bila idea datang, saya boleh letak terus dalam DAW. DAW ialah aplikasi yang boleh menghasilkan muzik,” tambahnya lagi.

IKLAN

Pelajar Jurusan Kejuruteraan Penerbangan, Afiq Hamidon Juga Berbakat Dalam Sukan Tenis

Jelas Afiq, tidak banyak yang boleh dilakukan sepanjang PKP ini, namun ia bukanlah alasan untuk dirinya tidak melakukan apa-apa aktiviti untuk mengisi masa lapang.

Jangan lupa saksikan Hero Remaja 2021 pada setiap hari Sabtu, jam 9 malam di saluran Astro Ria. Korang juga boleh mengikuti update terkini di media sosial Majalah Remaja.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI