Foto: Malay Mail

Berita baik buat rakyat Malaysia, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob telah melancarkan Pas Keluarga Malaysia, iaitu pas perjalanan yang membolehkan setiap keluarga warga Malaysia seramai empat orang dalam satu kumpulan menikmati perjalanan satu hari tanpa had pada hari Sabtu, Ahad dan cuti umum.

Pas Keluarga Malaysia Dijual Dengan Harga RM15, Perjalanan Satu Hari Tanpa Had
Facebook Rapid KL

Apa yang menariknya, ia dijual dengan harga RM15 dan akan mula dijual pada 1 Disember depan. Ini bermakna setiap orang di dalam kumpulan ini hanya membayar RM3.7 untuk menggunakan perkhidmatan LRT, MRT, Monorel dan BRT di bawah tanah kendalian Rapid KL sepanjang hari.

Inisiatif pengenalan Pas Keluarga Malaysia ini bertujuan menggalakkan keluarga Malaysia beriadah, bersiar-siar dan menghabiskan masa berkualiti dengan orang tersayang.

IKLAN
Pas Keluarga Malaysia Dijual Dengan Harga RM15, Perjalanan Satu Hari Tanpa Had
Foto: iProperty

Mereka juga boleh mengunjungi pusat-pusat beli belah atau tempat-tempat menarik yang terdapat di sekitar jaringan pengangkutan awam di Kuala Lumpur dan Selangor.

Wah, nampaknya Pas Keluarga Malaysia ini memang berbaloi digunakan bagi tujuah riadah hujung minggu. Lebih menjimatkan kerana penggunaannya tanpa had untuk sehari kan. Kalau nak keluar nanti guna sahaja pengangkutan awam okay?

IKLAN

**

IKLAN

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Sumber: (1)

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI