Kali terakhir Sultan Brunei Sultan Hassanal Bolkiah melakukan lawatan rasmi ke Kuala Lumpur adalah pada bulan Mac 2019 sempena menghadiri Rundingan Pemimpin Tahunan ke-22 antara Malaysia dan Brunei.

ARTIKEL BERKAITAN : Siapa Gadis Jelita Disebelah Putera Mateen Di Majlis Perkahwinan Puteri Fadzilah?

Ini bermakna dua orang Perdana Menteri Malaysia terdahulu iaitu Tan Sri Muhyuddin Yassin dan Datuk Seri Ismail Sabri juga tidak berkesempatan untuk menerima kunjungan Baginda sepanjang pemerintahan mereka; lebih-lebih lagi disebabkan penangan pandemik Covid-19.

Pangeran Mateen Kongsi Foto Bersama Anwar Ibrahim Setelah Ayahanda ‘Pick Up’ PM

Lalu apabila Sultan Hassanal Bolkiah melakukan lawatan khas Baginda ke sini semalam untuk menemui Perdana Menteri baharu Malaysia Datuk Seri Anwar Ibrahim, tumpuan media tempatan terus terarah kepada kehadiran Baginda yang disertai oleh anakanda, Pangeran Muda Abdul Mateen Bolkiah.

Tambah mengujakan apabila Sultan Hassanal Bolkiah berkenan membuat kejutan memandu sendiri kereta jenama BMW Baginda untuk membawa Pangeran Mateen dan Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim bersamanya.

IKLAN

BACA : Mencecah Usia 15 Tahun, Kekacakan Pengiran Muda Abdul Wakeel Tarik Perhatian

Pangeran Mateen Kongsi Foto Bersama Anwar Ibrahim Setelah Ayahanda ‘Pick Up’ PM Pangeran Mateen Kongsi Foto Bersama Anwar Ibrahim Setelah Ayahanda ‘Pick Up’ PM

Perjalanan penuh kasual kedua-dua pemimpin itu dari Pangkalan Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM), Subang me Seri Perdana, Putrajaya itu diiringi pasukan keselamatan bermotosikal dan berkereta.

IKLAN

Malam tadi, Pangeran Mateen sempat berkongsi foto yang menampakkannya bersama Sultan Hassanal Bolkiah dan Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Pangeran Mateen Kongsi Foto Bersama Anwar Ibrahim Setelah Ayahanda ‘Pick Up’ PM

Haa, agak-agak apa yang dibualkan oleh pemimpin berusia 75 tahun itu dengan pewaris Kesultanan Brunei terbabit?

IKLAN

Mungkin sekali ia berkaitan dengan idea dan usul aktiviti akan datang yang melibatkan Brunei dan Malaysia.

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.