Netizen Sahut Cabaran #stayathomechallenge Syed Saddiq, 20 Clap Push-Ups Dalam Masa 17 Saat

Kalau buka je media sosial sekarang, ramai yang berkongsi gambar atau resipi makanan yang dibuat sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ini. Ya kami faham, bila dah dekat rumah je mesti rasa nak makan saja kan? Hiks!

Malah, hal ini sedikit mendatangkan kebimbangan oleh beberapa pihak kerana jadual makan yang tidak dijaga mungkin boleh mendatangkan keburukan kepada kesihatan masyarakat.

IKLAN

Oleh sebab itu, ramai juga yang berkongsi video home workout yang boleh dilakukan tanpa perlu keluar rumah. Tidak terkecuali, YB Syed Saddiq yang mencadangkan #stayathomechallenge di laman Twitter dengan menyeru masyarakat Malaysia untuk melakukan 20 clap push-ups dalam masa 17 saat.

Ramai yang supportive dan turut menyahut cabaran yang diberi oleh Ahli Parlimen Muar ini.

IKLAN

Namun begitu, ramai juga rakyat Malaysia yang lucu dan terhibur kami melihat aksi mereka. At least, tak ada la korang stres sangat duduk rumah kan sebab ada orang-orang yang boleh menghiburkan seperti mereka. Hiks!

Okay, rasanya challenge ni tidaklah susah sangat. Jadi apa lagi guys, jom sahut cabaran YB Syed Saddiq ini dan sedikit sebanyak korang bergerak sikit la dekat rumah tu. Hehe!