Britain baru-baru ini dilanda ribut Eunice yang dijangka lebih dahsyat dengan peramal cuaca mengatakan ia boleh menjadi ribut paling kuat sejak 1990 apabila kelajuan angin mencecah 172 kmh.

ARTIKEL BERKAITAN : Ini Sebab Kenapa Flight Selalu Delay, Ketahui Hak Korang Sebagai Penumpang

Malah, tular di media sosial rakaman daripada Big Jet TV itu menunjukkan kecekapan juruterbang Malaysia Airlines (MAS) dalam mengendalikan pesawat mereka dengan baik untuk berjaya melakukan pendaratan sempurna dalam kedaaan taufan di lapangan terbang.

Netizen Bangga, Rupanya Pilot Pesawat MAS Mendarat Masa Taufan Eunice Abang Kepada Hero Remaja

Rakaman daripada Big Jet TV  yang diciap oleh akaun Twitter Rekomen Filem @RekomenByAsrul itu menunjukkan kecekapan juruterbang Malaysia Airlines dalam mengendalikan pesawat mereka dengan baik untuk berjaya melakukan pendaratan sempurna dalam kedaaan taufan di lapangan terbang.

IKLAN

Namun, mungkin ramai yang tidak mengetahui bahawa juruterbang yang menjadi bualan netizen seluruh dunia ini merupakan abang kepada 2nd Runner Up Hero Remaja 2021 iaitu Fazziq Muqris.

Netizen Bangga, Rupanya Pilot Pesawat MAS Mendarat Masa Taufan Eunice Abang Kepada Hero Remaja

Penulis sempat bertanyakan perasaannya bila lihat video tersebut.

IKLAN

“Perasaan fazziq, of course I’m proud of my brother! Benda yang orang tak berani buat, he managed to do it. Also salute to him and also his captain. Plus, my brother yang send the video to family group, was shock knowing that was him who landed the airplane smoothly. And yes ibu ayah, was so so proud of my brother’s achievements!”.

Video itu terus mendapat ulang ciap daripada netizen dengan kebanyakannya memuji juruterbang tersebut. Sebahagian netizen pula mendakwa bahawa mereka mungkin akan mengucap panjang jika terpaksa menempuh detik-detik cemas seperti itu.

Cayalah…juruterbang syarikat penerbangan rasmi negara kita ini memang berkelas dunia.

BACA LAGI : Remaja 18 Tahun Jadi Juruterbang Paling Muda Di UK

IKLAN

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI