Pempengaruh dan personaliti media sosial, Nelysa Norazlan, menzahirkan rasa kesyukuran apabila dirinya berpeluang untuk mencium Kaabah dan Hajarul Aswad, di Masjidil Haram.

Menerusi satu perkongsian di Instastory miliknya, dia memaklumkan dirinya sama sekali tidak menyangka berpeluang sebesar itu kerana mengakui saiz fizikalnya agak kecil berbanding jemaah lain.

“Hari paling bahagia, dapat cium Kaabah, cium Hajarul Aswad (tidak dapat mengambil gambarlah sebab dah macam ‘fight’ tadi). Nak menangis rasa tuhan bagi kesempatan dalam ramai-ramai orang bergelut, saya dapat menyelit ke depan sekali.

Nelysa Norazlan Titip Kesyukuran Berpeluang Cium Kaabah, Hajarul Aswad

“Letak muka betul-betul dalam Hajarul Aswad. Cium. Rasa lagi hitam Hajar Aswad itu sebab saya yang pendosa ini yang cium.

IKLAN

“Tetapi paling tidak sangka sebab saya ini kan kecil. Selalu orang kecil ini kena pijak sahaja tapi tadi saya bergelut sama dengan orang tinggi tinggi,” coretnya.

Dalam pada itu, gadis jelita itu turut berkongsi suami tercintanya, Muhammad Multazam Nasir, tidak berkempatan sepertinya kerana ingin menjaga pempengaruh berkenaan agar tidak berlaku perkara yang tidak diingini.

“Saya teringat mak mertua punya pesanan, kalau rasa susah, ingat baca ‘Rabbi yassir wala tu’assir’ saya bacalah sampai ke sudah. Tahu-tahu sampai kedepan. Alhamdulillah, paling pendosa ini cium, rasa hina betul diri ni.

IKLAN

“Kesian Azam, dialah yang tolong sebab saya nak sangat cium. Dia dahulukan saya . Saya dapat cium tapi dia tidak dapat sebab risau isterinya lemas.

“Dia duk (paling) kisah nak tarik kita sahaja. Terima kasih Suami. Semoga satu hari nanti awak dapat kesempatan juga. Saya doakan,” katanya lagi.

Sekadar informasi, pasangan dua sejoli yang baru sahaja mendirikan rumah tangga itu berangkat ke tanah suci bagi menunaikan ibadah umrah, pada Sabtu lepas.

IKLAN

+++Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Kredit foto: Instagram Nelysa Norizan

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI