Apa sahaja yang dilakukan oleh selebriti popular, Noor Neelofa Mohd Nor pastinya mendapat perhatian netizen di media sosial.

Baru-baru ini, Neelofa telah pun memuat naik sebuah video posting di laman instagramnya dan mengumumkan bahawa dia turut serta dalam kempen yang dilancarkan oleh pereka fesyen Inggeris, Stella McCartney, iaitu #ThereSheGrows.

Neelofa Sertai Kempen #ThereSheGrows Bersama Selebriti Hollywood, Netizen Beri Pujian

Kempen ini bertujuan untuk membantu menyelamatkan ekosistem Leuser di Indonesia dan peserta diminta untuk mendedkasikan mesej kepada seseorang sebelum meminta orang lain melakukan perkara yang sama.

IKLAN

Juara Pencarian Dewi Remaja 2009/10 ini mendedikasikan penghormatan ini buat anak saudaranya, Jebat Jayden.

“I would love for him to experience the greeneries when he grows up. I think it’s very important for us to leave a better and greener world for our future”

IKLAN

Neelofa ingin anak saudaranya merasai sendiri pengalaman kehidupan yang lebih segar dengan kehidupan hijau ketika dia membesar.

Ramai yang memuji tindakan selebriti ini kerana menyokong kempen tersebut dan memberi kesedaran kepada masyarakat dunia.

IKLAN

Bukan hanya Neelofa, selebriti antarabangsa yang lain juga turut menunjukkan tanda sokongan untuk menyertai inisiatif ini bagi mewujudkan kesedaran di sekitar ekosistem Leuser. Antara selebriti Hollywood yang turut serta adalah seperti Gwyneth Paltrow, Drew Barrymore, Jimmy Fallon dan Justin Timberlake.

Congrats Lofa. Diharap ramai lagi anak muda yang menyokong dan tanamkan dalam diri untuk mencintai kehidupan hijau serta memastikan alam sekitar sentiasa terjaga demi masa hadapan generasi yang akan datang.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI