Bukan senang untuk program antarabangsa mengajak selebriti dari Malaysia untuk mengambil bahagian.

 

Jadi, apabila penyanyi lit, Kaka Azraff dijemput sebagai co-host program televisyen Korea, Get It Beauty On The Road bagi saluran tvN dan Astro Ria, kami pun turut berbangga dengan penglibatannya!

“Kaka memang sukakan all-these-beauty-stuffs. Dan kebetulan pula, Kaka dan pengacara Get It Beauty iaitu Min (Miss A) sekepala dalam muzik, fashion dan macam-macam. Jadi memang senang nak bekerjasama dengannya.”

 

 

IKLAN

Disebabkan selebriti Korea terkenal dengan rejim kecantikan mereka, penulis tertanya-tanya apakah antara tip yang sempat Kaka pelajari daripada hos dan para jemputan sepanjang penggambaran di Malaysia?

“Ada 3 benda basic yang mereka tekankan selalu. Barulah dapat jadi secantik gadis Korea! Antaranya adalah…

 

01

Praktikkan urutan muka selepas habis mencuci dan membilas. Disebabkan kulit masih lembut, urutan muka akan melegakan saraf, menganjalkan kulit dan mengelakkan muka cepat menjadi saggy.

 

IKLAN

 

02

Jangan takut untuk apply face oil pada muka walaupun kulit muka jenis berminyak. Ini adalah antara trik yang semua remaja di Korea gunakan. Rutin ini mengelakkan muka daripada cepat berkedut.

 

03

Jangan menekan muka semasa sedang mencuci dengan tangan. Muka kita cukup fragile dengan tekanan jari. Hasilkan foam terlebih dahulu menggunakan tangan dan baru cuci muka dengannya.

IKLAN

 

Patutlah cantik je diorang ni walaupun tanpa solekan tebal!

 

Kaka sewaktu pelancaran program tvN Get It Beauty On The Road sempenan #InFestival2018.

 

Korang nak tau tip cantik macam celebs Korea, kenalah tonton di Astro Ria & Ria HD (setiap isnin – 9.00pm) dah TVN (setiap selasa – 6.30pm)