Wow! Nampaknya Nick Jonas dan Priyanka Chopra sudah berani untuk keluar date secara terbuka.

 

Selasa lalu, mereka telah lakukan double-date bersama Joe Jonas dan pasangan, Sophie Turner di New York City. Rupa-rupanya, mereka baru saja keluar dari stadium tenis selepas menonton perlawanan rakan baik Priyanka iaitu Serena Williams sempena US Open yang sedang berlangsung sekarang.

 

 

Best ke kalau lakukan double-date? Tak rimas bila ada pasangan lain?

Best je kalau korang cuba double-date asalkan korang ingat 5 tip ini.

 

 

01

Pilih Tempat Makan Klise

IKLAN

Korang dah terbiasa dengan taste pasangan sendiri – jadi senang nak cari tempat makan.

Tetapi, korang tak biasa lagi dengan selera pasangan lagi satu. Tipnya adalah dengan memilih tempat yang menghidangkan menu yang semua orang sudah familiar. Senang cerita, tempat makan yang klise. Jangan pilih restoran sushi, seafood, makanan pedas atau restoran fast food. Ingat, ada orang yang tak makan fast food juga.

 

02

Plan Awal-Awal

Usah buat keputusan last minute. Pelan perancangan double date korang seminggu sebelum tarikh tersebut. Oleh itu, korang boleh hantarkan nama tempat yang ingin dituju oleh kedua-dua pasangan. Mereka pun boleh check sama ada pemilihan tempat dating tersebut masih di dalam bajet mereka.

IKLAN

Buatnya mereka tidak berduit sangat pada masa itu dan korang rancang untuk ke restoran mahal, silap hari bulan korang yang kena bayar untuk mereka pula.

 

03

Aktiviti Terbaik = Movie

Ada sebab kenapa ramai pasangan yang melakukan double-date memilih untuk menonton movie terlebih dahulu sebelum makan atau ke tempat lain. Apabila korang duduk di dalam pawagam, secara tak langsung korang kurangkan pandangan face-to-face dan perbualan.

Cuba bayangkan jika pasangan lagi satu sejenis pendiam. Kan awkward untuk bercakap jika itu adalah double-date pertama kalian.

 

IKLAN

04

Kod Rahsia

Ada beberapa benda yang korang tidak mahu pasangan lagi satu tahu tentang kalian. Tapi kadangkala, keadaan memaksa kalian untuk bercakap mengenainya. Takkan lah nak ber-WhatsApp atau berbisik di depan mereka.

Cipta kod rahsia untuk situasi seperti, “Saya dah penat“, “Saya nak pergi tempat lain” atau “Tukar subjek, please.”

 

05

Jangan Sesekali Jadi Makcik Kepochi

Usahlah cuba untuk membuka cerita di dalam kain.

Elakkan soalan seperti, “Girlfriend you bagi tahu you ni tak suka bersukan” atau “You nak apply job baru kan?”. Walaupun soalan tersebut kedengaran seperti innocent, tetapi kita tak tahu jika pasangan lagi satu sensitif atau tidak bila timbul topik begini.

Ingat, orang lain mungkin akan rasa soalan kamu menjengkelkan terutamanya jika korang tahu perkara tentang mereka walaupun mereka tidak pernah memberitahunya secara terbuka.