Cantik kan rekaan terbaru MYVI ni!

Yes guys, persoalan peminat automotif mengenai keluaran terbaru Perodua Myvi Versi S pada hari ini akhirnya terjawab juga.

Malangnya, korang tak dapat memilikinya! Well, sekurang-kurangnya bukan pada waktu ini.

Myvi Edisi S merupakan cetakan model Myvi GT yang pernah dipertontonkan sewaktu Pameran Motor Antarabangsa Kuala Lumpur pada tahun 2018. Namun ia adalah versi Myvi 1.3L G dengan kit badan yang telah melalui proses upgrading.

Antara ciri-ciri menarik pada Myvi Edisi S adalah rekaan bumper dan skirting di bahagian hadapan yang lebih sporty, skirt sisi dan bumper belakang juga dilengkapi dengan diffuser. Sounds interesting, right?

IKLAN

Myvi Edisi S Ini Memang Power & Sporty, Tapi Tak Dijual Di Malaysia?

Namun dalam kenyataan media pada hari pengeluarannya hari ini, Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Perodua menjelaskan bahawa model Myvi Edisi S ini sebenarnya hanyalah untuk pasaran di Brunei sahaja.

IKLAN

Ia adalah projek kolaborasi di antara Perodua dan pengedar sah mereka di Brunei, GHK Motors yang ingin mencuba satu model baharu yang bersesuaian dengan kehendak pasaran di negara tersebut. Disebabkan oleh keterujaan peminat model Myvi di Malaysia yang sememangnya popular, ramai yang keliru dan beranggapan bahawa model itu adalah untuk pasaran Malaysia.

Err, tidak ya korang.

IKLAN

Myvi Edisi S Ini Memang Power & Sporty, Tapi Tak Dijual Di Malaysia?

TAPI TAK MENGAPA. Memandangkan permintaan dan sambutan berterusan terhadap model kereta Myvi di Malaysia tidak pernah surut, kemungkinan ia bakal menemui pasaran negara tak lama lagi. Dengar cerita, mereka sedang mempertimbangkan varian 1.5 liter AV dengan tempat duduk dan stereng kereta yang lebih sporty.

Haa bilalah agaknya tu? Nantikan!

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI